Ασημένιος Παραολυμπιονίκης ο Πασχάλης Σταθελάκος στη σφαίρα με νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ!

Σαρώνει η ελληνική αποστολή με ένα χρυσό, ένα αργυρό και 4 χάλκινα μετάλλια!

Ασημένιος Παραολυμπιονίκης ο Πασχάλης Σταθελάκος στη σφαίρα με νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ!

Πρώτη ανάρτηση 13:13

Τη συλλογή των μεταλλίων της Ελλάδας στους Παραολυμπια��ούς Αγώνες του Λονδίνου ήρθε να ενισχύσει ο Πασχάλης Σταθελάκος χαρίζοντας στη χώρα μας τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο άθλημα της σφαίρας! Αυτό είναι το έκτο κατά σειρά μετάλλιο που κερδίζει η Ελλάδα στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Μάλιστα, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στη σφαίρα, στον τελικό της δισκοβολίας Φ40 σημείωσε επίδοση 44,11 μέτρα και παράλληλα κατέρριψε και το ρεκόρ Ευρώπης!

Τη μέρα που μας πέρασε η ελληνική ομάδα στο άθλημα του μπότσια στην κατηγορία ΒC3, αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Μαρία Ελένη Κορδαλή κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου!

Ο Παύλος Μάμαλος πήρε το χάλκινο στην άρση βαρών, ο οποίος σήκωσε στην πρώτη του προσπάθεια 232 κιλά. Έχασε το ασημένιο μετάλλιο μόνο για ένα κιλό, ενώ ο ίδιος δήλωσε μετά την επιτυχία του: "Για την Ελλάδα. Το αξίζει. Περνάει δύσκολες στιγμές όλη η ελληνική κοινωνία και μαζί με αυτή όλα τα κομμάτια της, μαζί με αυτό του αθλητισμού. Το αξίζει η Ελλάδα αυτό το μετάλλιο. Έκανα ό,τι μπορούσα. Τα έδωσα όλα με δύναμη ψυχής. Είναι δύσκολες στιγμές για να πούμε περισσότερα. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με πίστεψε.»

Ακόμη, να θυμίσουμε πως δύο χάλκινα μετάλλια έχουμε κερδίσει στην κολύμβηση χάρη στον ​Χαράλαμπο Ταϊγανίδη που βγήκε τρίτος στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο S13 και στον Αριστείδη Μακροδημήτρη που ήρθε επίσης τρίτος στα 100μ. ελεύθερο (κατηγορία S2).

Στο στίβο, η Αλεξάνδρα Δημόγλου πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα, αγωνιζόμενη στην κατηγορία Τ13.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top