"Τσεκούρι" η τιμωρία της UEFA στον ΠΑΟΚ!

"Χάδι" η ποινή για την Ραπίντ Βιέννης

"Τσεκούρι" η τιμωρία της UEFA στον ΠΑΟΚ!

Σκληρή ήταν η επιτροπή της UEFA με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με τρεις αγωνιστικούς αποκλεισμούς, μονοετή αποκλεισμό από την Ευρώπη με τριετή αναστολή και πρόστιμο 150.000 ευρώ, για τα επεισόδια πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με τη Ραπίντ Βιένης στο γήπεδο της Τούμπας.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ σημαίνει πως εφόσον η ομάδα του Γιώργου Δώνη προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (μεθαύριο είναι η ρεβάνς στη Βιέννη), τότε θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της! Εάν αποκλειστεί, η ποινή θα ξεκινήσει να ισχύει από την επόμενη σεζόν και με την προϋπόθεση ότι ο ΠΑΟΚ εξασφαλίσει κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης έχει το δικαίωμα της έφεσης μέσα στο επόμενο τριήμερο και το πιθανότερο είναι πως θα κάνει χρήση αυτού.
Αν οι οπαδοί του συλλόγου παρεκτραπούν εντός της επόμενης τριετίας, τότε ο ΠΑΟΚ θα αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. ​

Στα μαλακά έπεσε η Ραπίντ Βιέννης για τα ίδια επεισόδια, αφού η ποινή της έμεινε στον αποκλεισμό της έδρας της για μία αγωνιστική και πρόστιμο 75.000 ευρώ για τα ίδια επεισόδια. Η τιμωρία που επιβλήθηκε στους Αυστριακούς σε σχέση με αυτή του ΠΑΟΚ μπορεί να χαρακτηριστεί ως «χάδι» της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA. Η ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών δεν θα έχει άμεση ισχύ, δηλαδή, η ρεβάνς της Πέμπτης θα γίνει κανονικά με κόσμο, αλλά στο επόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι που θα δώσει η Ραπίντ. Παράλληλα, επιβλήθηκε και στη Ραπίντ αποκλεισμός ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με πενταετή αναστολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top