Νίκος Κακλαμανάκης: Το παιδί του Ποσειδώνα... που συγκίνησε όλη την Ελλάδα!

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, παρά μόνο αγωνιστές»

Νίκος Κακλαμανάκης: Το παιδί του Ποσειδώνα... που συγκίνησε όλη την Ελλάδα!
​O Νίκος Κακλαμανάκης, ο δύο φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα αλλά και βραβευμένος με πολλές ακόμη διακρίσεις, ο «γιος του ανέμου» που έκανε και κάνει περήφανη τη χώρα του για την αξιοπρεπή στάση και παρουσία του, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, παρά μόνο αγωνιστές» είπε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης. Όσον αφορά στις επιδόσεις της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου επεσήμανε: «Αποτυχία δεν υπάρχει. Η ελληνική αποστολή είναι άξια συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που κατέβαλε. Αποτυχία είναι όλων.. όσων δεν φρόντισαν το πριν και το μετά για την Ολυμπιακή ομάδα. Αποτυχία είναι που δεν υπάρχει ένα Καλλιμάρμαρο στάδιο γεμάτο με ελληνικές σημαίες να αποθεώσει τους Ολυμπιονίκες, λίγους ή πολλούς. Δεν είναι ποσοτικό το θέμα, πιστεύω είναι ποιοτικό» πρόσθεσε.
Ακόμη, δε δίστασε να πάρει θέση και να αποκαλύψει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, ενώ ισχυρίστηκε σχετικά με τα «προνόμια» που δίνονται στους Ολυμπιονίκες πως οι Έλληνες αξίζει να έχουν ευκαιρίες, όταν δουλεύουν 24 ώρες για την πατρίδα. Ωστόσο, διευκρίνισε: «Η λέξη προνόμιο αδικεί. Η λέξη κίνητρο ή ευεργέτημα είναι η σωστή.»
Δείτε τη συνέντευξη
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top