Μέχρι και η… Μποτσουάνα μας πέρασε στα μετάλλια!

Πρώτη η ΗΠΑ – στην 75η θέση η Ελλάδα

Μέχρι και η… Μποτσουάνα μας πέρασε στα μετάλλια!

Στην 75η θέση του πίνακα μεταλλίων, πιο κάτω από την Μποτσουάνα, τερμάτισε η Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκαν οι ΗΠΑ, με τριψήφιο αριθμό μεταλλίων, ενώ οι διοργανωτές τερμάτισαν στην τρίτη θέση!

Σε σύνολο 85 χωρών που μπήκαν στον πίνακα μεταλλίων, τα ελληνικά χρώματα βρέθηκαν προς το τέλος, μαζί με την Μολδαβία, το Κατάρ και την Σιγκαπούρη.
Πιο κάτω από την Ελλάδα βρέθηκαν μόνο το Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν, το Χονγκ Κονγκ, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Μαρόκο και το Τατζικιστάν!

Βέβαια, μόνο οι αθλητές μας δεν φταίνε και να ‘ναι καλά ο Ηλίας Ηλιάδης και οι Αλεξάνδρα Τσιάβου/ Χριστίνα Γιαζιτζίδου που με τα χάλκινά τους μας έδωσαν αφορμή να πανηγυρίσουμε.

Επιτυχίες, αν και δεν πήραν μετάλλιο, πρέπει να θεωρούνται επίσης η 4η θέση του Σπύρου Γιαννιώτη στον μαραθώνιο κολύμβησης, η 4η θέση στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχουαπό τους Στέργιο Παπαχρήστου, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου, η 7η θέση στο ακόντιο από τον Σπύρο Λεμπέση, η 6η θέση στα σκάφη RS-X του Βύρωνα Κοκκαλάνη, η 7η θέση του Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ και η 8η θέση των Λευτέρη Κόνσολα και Παναγιώτη Μαγδανή στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Καλές εμφανίσεις που αφήνουν ελπίδες για διάκριση στο μέλλον έκαναν κι άλλοι αθλητές μας, όπως για παράδειγμα τα κορίτσια του ανσάμπλ.

Πορτογαλία και Κύπρος «κρέμασαν» ένα μετάλλιο στο στήθος τους αλλά αυτό ήταν ασημένιο, ενώ υπήρξαν και 119 χώρες που δεν αξιώθηκαν να δουν αθλητή τους πάνω στο βάθρο.

ΗΠΑ – Κίνα – Μ. Βρετανία το top3

Για ακόμα μία φορά, οι ΗΠΑ αναδείχθηκαν υπερδύναμη των Ολυμπιακών Αγώνων, με 104 μετάλλια, εκ των οποίων 46 χρυσά.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κίνα με 87 μετάλλια (38 χρυσά) και στην τρίτη η Μεγάλη Βρετανία με 65 (29 χρυσά).

Οι Ρώσοι αθλητές ανέβηκαν 82 φορές στο βάθρο (24 χρυσά) και ακολούθησαν οι Νοτιοκορεάτες με 28 φορές (18 χρυσά).

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Γερμανία με 44 (11 χρυσά), Γαλλία με 34 (11 χρυσά), Ιταλία με 28 (8 χρυσά), Ουγγαρία με 17 (8 χρυσά) και Αυστραλία με 35 (7 χρυσά).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top