ΣΟΚ: "Ντοπαρίστηκα για να πάρω το χρυσό!"

Τι αποκάλυψε Χρυσός Ολυμπιονίκης

ΣΟΚ: "Ντοπαρίστηκα για να πάρω το χρυσό!"

Σοκ προκάλεσε η ομολογία του Ιταλού βαδιστή, Άλεξ Σβάτσερ, που βρέθηκε θετικός στην ουσία ερυθροποιητίνη.

Ο Σβάτσερ που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 50 χλμ. στο βάδην το 2008 στο Πεκίνο, αποκάλυψε πως η πίεση που ένιωθε ν' ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες που είχαν από τον ίδιο, τον οδήγησαν στη λύση του ντόπινγκ, ενώ παραδέχτηκε με ποιό τρόπο λάμβανε την ουσία στον οργανισμό του.

Αφού έμαθε από το διαδίκτυο πως να χρησιμοποιεί την ερυθροποιητίνη, την προμηθεύτηκε με το αντίτιμο των 1.500 ευρώ από φαρμακείο της Τουρκίας, στην οποία ταξίδεψε μόνος του!

«Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Το μόνο που μπορώ να επαναλάβω είναι ότι λυπάμαι» δήλωσε ο ίδιος, αποκαλύπτοντας πως έκανε την ένεση καθημερινά στο μπάνιο, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα η σύντροφος του, Καρολίν Κόστνερ και οι γονείς του. «Εκανα τα πάντα ώστε να μην καταλάβει κανείς τίποτα» πρόσθεσε, ενώ παρουσίαζε το κουτί στο ψυγείο ως κανονικές βιταμίνες.

Η τελευταία ένεση έγινε στις 29 Ιουλίου, όταν την επομένη, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του και κατάλαβε πως ήταν οι ελεγκτές του ντόπινγκ. Όσο δυ��ατό κι να σε κάνει το ντόπινγκ, ο ίδιος αποκάλυψε πως δεν είχε τη δύναμη να πει την αλήθεια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λένε πως με το ντόπινγκ γίνεσαι δυνατότερος. Για εμένα ήταν πολύ σκληρό ψυχολογικά. Δεν είχα τη δύναμη να πω στη μητέρα μου να μην ανοίξει την πόρτα, ή να πει πως δεν ήμουν στο σπίτι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top