Δύο τελικοί και ένας ημιτελικός για τους Έλληνες

Προκρίθηκαν Λεμπέσης, Φιλιππίδης, Φιλάνδρα. Εκτός Δουβαλίδης, Τσάκωνας

Δύο τελικοί και ένας ημιτελικός για τους Έλληνες

πρώτη ανάρτηση: 08-08-2012, 14:30

Στους τελικούς του ακοντισμού και του επί κοντώ πέρασαν τα γαλανόλευκα χρώματα με τους Σπύρο Λεμπέση και Κώστα Φιλιππίδη! Την 12η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας εξασφάλισε επίσης την συμμετοχή της στον ημιτελικό του ακοντισμού γυναικών με την Ελένη Φιλάνδρα, ενώ εκτός τελικών έμειναν ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια και ο Λυκούργος Τσά��ωνας στα 200μ..

Έπιασε άνετα το όριο ο Λεμπέσης

Άνετα έπιασε το όριο των 82 μ. ο Σπύρος Λεμπέσης στον ακοντισμό.

Η καλύτερη βολή του Έλληνα πρωταθλητή ήταν στα 82.40μ., κάτι που του έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου, ενώ η πρώτη του βολή ήταν στα 81.80μ.

«Ένιωσα ότι ήμουν πολύ καλά και θα ήταν κρίμα να μην πετύχω τον στόχο μου. Σαν σήμερα απεβίωσε ο παππούς μου που έχω το όνομά του και με λάτρευε και ήθελα να του αφιερώσω αυτήν την πρόκριση. Επίσης, θα ήθελα να τη αφιερώσω στον θείο μου τον Γιώργο, που μένει στο Σικάγο, και είναι αυτός που με έμαθε ακόντιο», δήλωσε ο Σπύρος.

Δεν τα κατάφερε ο Δουβαλίδης

Εκτός τελικού στα 110μ. εμπόδια έμεινε ο Κώστας Δουβαλίδης, που τερμάτισε 7ος, με 13.77.

«Δεν με αντιπροσωπεύει το 13.77. Χάρηκα που έφτασα μέχρι τον προημιτελικό. Αυτά είναι τα εμπόδια. Είχα μία επαφή με τον Βέλγο, που με αποσυντόνισε στα επόμενα εμπόδια. Κρατάω την επίδοση του προκριματικού και κρατάω το θέαμα και το γήπεδο, που είναι γεμάτο από κόσμο», δήλωσε ο αθλητής μας.

Εκτός τελικού ο Τσάκωνας

Στην 5η θέση του ημιτελικού των 200μ. τερμάτισε ο Λυκούργος Τσάκωνας και έχασε το «εισιτήριο».

Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε 20.52 και άφησε πίσω τους τρεις αθλητές, παρά το γεγονός ότι έτρεχε σε εσωτερική διαδρομή, ωστόσο, η επίδοσή του δεν στάθηκε αρκετή.

Άνετα στον τελικό ο Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ πηδώντας με άνεση τα 5.60μ., ενώ τρίτος ήταν στα προκριματικά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε με την πρώτη τόσο τα 5.35μ. όσο και τα 5.50μ. και 5.60μ. και προκρίθηκε ως τρίτος.

«Όλα πήγαν καλά. Είναι σημαντικό ότι θα λάβω μέρος σε ακόμη έναν τελικό. Αυτό που έπρεπε να γίνει σήμερα, έγινε. Ο απολογισμός θα γίνει μεθαύριο», είπε ο αθλητής μας, που θα αγωνιστεί για μετάλλιο την Παρασκευή.

Στον ημιτελικό η Φιλάνδρα

Την 3η θέση στην προκριματική σειρά των 800μ. κατέκτησε η Ελένη Φιλάνδρα και προκρίθηκε απευθείας στον ημιτελικό του αγωνίσματος.

Η 28χρονη αθλήτρια του Πανελληνίου αγωνίστηκε στην 4η διαδρομή των προκριματικών, τερμάτισε με επίδοση 2:02.29 και θα αγωνιστεί ξανά αύριο (21:30 ώρα Ελλάδας).

Δείτε στο βίντεο τις προσπάθειες της Φιλάνδρα και του Φιλιππίδη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top