Η γιγαντόσωμη γυναίκα παλαιστής που κινδυνεύει να πάει φυλακή για 5 χρόνια

Σοκάρει η αποκάλυψη ότι έκανε προπονήσεις μόνο με άντρες μέχρι τα 15 της χρόνια

Η γιγαντόσωμη γυναίκα παλαιστής που κινδυνεύει να πάει φυλακή για 5 χρόνια

​Ονομάζεται Aisuluu Tynybekova, είναι 19 χρόνων ,παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πάλη και η μοναδική ελπίδα του Κιργιστάν για ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η αθλήτρια που σπουδάζει οικονομικά μεγάλω��ε σε ένα μικρό ορεινό χωριό, όπου μέχρι τα 15 της χρόνια έκανε προπονήσεις με άνδρες που ζύγιζαν 10 κιλά παραπάνω από εκείνη. «Αργότερα έμαθα ότι υπήρχε και γυναικεία πάλη. Στο χωριό μου οι γυναίκες απομονώνονται γιατί δεν κάνουν αθλητισμό» δήλωσε η αθλήτρια στο Al Jazeera.

Όταν μετακόμισε στην Μπισκέκ ,την πρωτεύουσα της χώρας, για το πανεπιστήμιο, την εντόπισε ένας προπονητής ο οποίος άρχισε να την εκπαιδεύει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δύο φορές την εβδομάδα διέσχιζε τα βουνά γύρω από την πόλη. Δέκα χιλιόμετρα ανάμεσα σε κοιλάδες και υψόμετρα 1500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στο Λονδίνο θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 63 κιλών αλλά στο Κιργιστάν προπονείται με άντρες που ζυγίζουν 74 κιλά γιατί όπως λέει η ίδια σε αραβικό τηλεοπτικό σταθμό «γιατί για το βάρος μου δεν υπάρχει κανένας αντίστοιχος σε όλη την πόλη» Αλλά για την Aisuluu δεν είναι απλά μια ιστορία ελπίδας και δόξας.

Γιατί όταν επιστρέψει στην χώρα της μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κίνδυνος να μπει φυλακή για 5 χρόνια είναι μεγάλος. Και αυτό γιατί κατηγορήθηκε ότι ξυλοκόπησε μια γυναίκα έξω από ένα κατάστημα με παγωτά στο Μπισκέκ.

Η δίκη αναβλήθηκε μέχρι τις 15 Αυγούστου για να μπορέσει πρώτα να τελειώσει με τις υποχρεώσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης η κοινή γνώμη διχάζεται.

Πολλοί κατηγορούν του δικαστές ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενισχύσουν την φήμη της.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του Κιργιστάν της έχει υποσχεθεί ένα βραβείο 200.000 δολαρίων στην περίπτωση που κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Γεμάτο προκλήσεις ο Αύγουστος για την αθλήτρια εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο αγώνας της πάλης θα ξεκινήσει την Τετάρτη 8/8/2012.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top