Η σημερινή ελληνική παρουσία στο Λονδίνο: Τι έκαναν οι αθλητές μας

Για μετάλλιο στο διπλό σκιφ, πρώτη ελληνική νίκη στο πόλο, στον τελικό η τετράκωπος

Πρώτη ανάρτηση: 02-08-2012, 12:28

Εκτός γενικής κατάταξης είναι ο Βύρων Κοκκαλάνης με 23 βαθμούς ποινής και με τη 16η θέση στην 5η ιστιοδρομία.

Στη 19η θέση τερμάτισε η Σκαρλάτου στην 5η κούρσα της κλάσης RS-X γυναικών. Στη 16η και τελευταία θέση τερμάτισαν στην 8η σταδιοδρομία της κατηγορίας Star οι Παπαθανασίου- Τσότρας. Οι Καμπουρίδης και Παπαδόπουλος τερμάτισαν στην 7η θέση στην κατηγορία 470 ανδρών στην 2η ιστιοδρομία, στην 19η θέση τερμάτισε ο Γιάννης Μιττάκης για σ��άφη τύπου Finn στην 8η ιστιοδρομία, ενώ στην 19η θέση τερμάτισαν οι Δήμου και Πετανιώτης για σκάφη τύπου 49er.

Την πρώτη της νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά πέτυχε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών!

Νωρίτερα, τα ελληνικά κουπιά «έσκισαν» τα κύματα και προκρίθηκαν στον τελικό στην τετράκωπο των ανδρών και στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών! Άτυχοι στάθηκαν ο Γιάννης Καλαγάρης και ο Στέφ��νος Δημητριάδης, που έμειναν εκτός ημιτελικών, ενώ οι Κόνσολας και Μαγδανής δεν πέρασαν στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Εκτός ο Κοκκαλάνης, 16ος στην 5η ιστιοδρομία
Ο Βύρων Κοκκαλάνης τερμάτισε 16ος στην 5η ιστιοδρο��ία για σκάφη τύπου RS-X, ενώ ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου κατέκτησε την 11η θέση, ο οποίος έμεινε δύο λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε, που τερμάτισε πρώτος σε 29:44. Μετά τις πρώτες πέντε ιστιοδρομίες, ο Φαν Ρισελμπέργκε προηγείται στη γενική κατάταξη με 4 βαθμούς ποινής, ο Κοκκαλάνης είναι έκτος με 23 βαθμούς ποινής και ο Καριόλου 18ος με 60 βαθμούς ποινής.

19η θέση η Σκαρλάτου στην 5η ιστιοδρομία της κλάσης RS-X γυναικών
Η Αγγελική Σκαρλάτου κατέλαβε την 19η θέση στην 5η ιστιοδρομία της κλάσης RS-X γυναικών, τερματίζοντας 3 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα πίσω από την Πολωνή Ζοφία Νοτσέτι-Κλεπάτσκα, που 'ηταν πρώτη σε 31:23. Μετά τις πρώτες πέντε κούρσες, η Σκαρλάτου είναι 16η στη γενική κατάταξη με 56 βαθμούς ποινής, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Ισπανίδα Μαρίνα Αλαμπάου Νέιρα με 5 βαθμούς ποινής.
16η θέση στην 8η σταδιοδρομία της κατηγορίας Star οι Παπαθανασίου- Τσότρας
Οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας κατέλαβαν τη 16η και τελευταία θέση στην 8η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, μένοντας 3 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα πίσω από τους Σουηδούς Φρέντρικ Λόοφ και Μαξ Σάλμινεν, που τερμάτισαν πρώτοι σε 1:12:15. Μετά από οκτώ κούρσες, οι Παπαθανασίου/Τσότρας υποχώρησαν στην 13η θέση της γενικής με 76 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Βρετανοί Άϊεν Πέρσι και Άντριου Σίμπσον με 13 βαθμούς ποινής. Νωρίτερα είχαν ακυρωθεί στην 7η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star.
7οι οι Καμπουρίδης και Παπαδόπουλος στην 2η σταδιοδρομία στην κατηγορία 470 ανδρών
Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος τερμάτισαν 7οι στη 2η ιστιοδρομία μένοντας κατά 1 λεπτό και 24 δευτερόλεπτα πίσω από τους Βρετανούς Λουκ Πέισενς και Στούαρτ Μπίθελ, που τερμάτισαν πρώτοι σε 54:57. Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες δύο κούρσες, οι Καμπουρίδης/Παπαδόπουλος βρίσκονται στην 11η θέση με 23 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Πέισενς/Μπίθελ με 3 βαθμούς ποινής. Την 16η θέση κατέλαβαν στην 1η ιστιοδρομία της κατηγορίας 470 ανδρών, μένοντας 2 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πίσω από τους Αυστριακούς Ματίας Σμιντ και Φλόριαν Ραϊχστέτερ, που τερμάτισαν πρώτοι σε 48:55.

19ος ο Γιάννης Μιττάκης στην 8η ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Finn
Τη 19η θέση κατέλαβε ο Γιάννης Μιττάκης στην 8η ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Finn, μένοντας 2 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της κούρσας, τον Ισπανό Ραφαέλ Τρουχίγιο Βιγιάρ, που τερμάτισε πρώτος σε 59:08. Ο Μιττάκης βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης με 92 βαθμούς ποινής, την ώρα που προηγείται ο Δανός Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν με 18 βαθμούς ποινής.
Στην 7η ιστιοδρομία ο Έλληνας ιστιοπλόος είχε τερμάτισε 20ος, μένοντας 2 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή της κούρσας, τον Βρετανό Μπεν Έϊνσλι, που τερμάτισε πρώτος σε 58:34.

Στην 19η θέση οι Δήμου και Πετανιώτης στην 7η ιστιοδρομία για σκάφη τύπου 49er

Την 19η θέση κατέλαβαν οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στην 7η ιστιοδρομία για σκάφη τύπου 49er, μένοντας 2,5 λεπτά πίσω από τους Βρετανούς Στίβι Μόρισον και Μπεν Ρόουντς, που τερμάτισαν πρώτοι σε 29:47. Μετά από επτά κούρσες, το δίδυμο των ιστιοπλόων είναι στην 20η και τελευταία θέση στη γενική κατάταξη με 111 βαθμούς ποινής, ενώ στην κορυφή βρίσκονται οι Αυστραλοί Νέιθαν Άουτεριτζ και Άϊεν Τζένσεν με 18 βαθμούς ποινής.

Πρώτη νίκη για τους πολίστες μας

Τρίτος και... τυχερός ήταν ο σημερινός αγώνας της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, που επικράτησε άνετα με 11 - 4 του Καζακστάν.

Πρωταγωνιστές για την Εθνική ομάδα οι Γιάννης Φουντούλης και Γιώργος Αφρουδάκης: ο πρώτος σημείωσε πέντε τέρματα και ο δεύτερο τρία, ενώ τα άλλα ο Δελακάς, ο Μουρίκης και ο Κοκκινάκης.

Επόμενη αντίπαλος της Ε��λάδας είναι η αήττητη Ισπανία, το Σάββατο, με την πρόκριση να κρίνεται από αυτό το παιχνίδι και έπειτα.

Στην 4η θέση αλλά χωρίς πρόκριση Κόνσολας και Μαγδανής

Εκτός τελικού έμειναν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και το Σάββατο 4 Αυγούστου θα αγωνιστούν για τις θέσεις 7-12.

Οι νεαρότεροι αθλητές της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο τερμάτισαν στην 4η θέση της 1ης ημιτελικής σειράς, από την οποία συμμετοχή στον καταληκτικό αγώνα εξασφάλισαν οι τρεις πρώτοι.

Στον τελικό η τετράκωπος

Στέργιος Παπαχρήστος, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Γιάννης Χρήστου κατάφεραν να στείλουν τα ελληνικά χρώματα στον τελικό της τετράκωπου.

Με χρόνο 6.02.61, το γαλανόλευκο πλήρωμα πήρε την δεύτερη θέση στην ημιτελική σειρά της και την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος της κωπηλασίας που δειξάγεται το Σάββατο.

Για μετάλλιο στο διπλό σκιφ

Στον τελικό του Σαββάτου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών προκρίθηκαν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου!

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες μας τερμάτισαν στη 2η θέση, με χρόνο 7:09,01, πίσω από τι�� Βρετανίδες.

Δεν τα κατάφεραν οι κολυμβητές μας

Την 30η θέση στην κατάταξη κατέκτησε στα 50μ. ελεύθερο ο Γιάννης Καλαγάρης. και έμεινε εκτός ημιτελικών. Ο αθλητής μας έκανε 22.80 και τερμάτισε 8ος στην προκριματική σειρά του.

Εκτός έμεινε και ο Στέφανος Δημητριάδης στα 100μ. πεταλούδα, καθώς τερμάτισε όγδοος με επίδοση 54.20.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top