Με ρεκόρ, προκρίσεις και εκτός οι Έλληνες στο Λονδίνο

Τι έκαναν οι αθλητές μας την πρώτη μέρα των Αγώνων

Με ρεκόρ, προκρίσεις και εκτός οι Έλληνες στο Λονδίνο

πρώτη ανάρτηση: 28-07-2012, 12:44

Με καλά και κακά νέα ολοκλήρωσαν οι Έλληνες αθλητές την πρώτη μέρα της «μάχης» στο Λονδίνο: πανελλήνιο ρεκόρ έκανε στα 100μ. πεταλούδα η Βουρνά αλλά δεν πέρασε στον τελικό, κοντά στον τελικό του δίζυγου βρίσκεται ο Τσολακίδης, ενώ αποκλείστηκαν οι υπόλοιποι αθλητές μας, μεταξύ των οποίων και ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος βέβαια θα αγωνιστεί και στο μονόζυγο.

Ρεκόρ αλλά όχι τελικός για τη Βουρνά

Εκτός του τελικού των 100μ. πεταλούδα έμεινε η Κρίστελ Βουρνά: τερμάτισε στην 7η θέση με χρόνο 58.31, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε το 58.39 που κατείχε η ίδια από το 2011.

Η αθλήτριά μας προκρίθηκε στα ημιτελικά με επίδοση 58.74 και πήρε το 16ο και τελευταίο «εισιτήριο». Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με τον 16ο χρόνο από τους προκριματικούς, όμως στη συνέχεια η Ινγκε Ντέκερ, που είχε προκριθεί 10η, απέσυρε τη συμμετοχή της από τα ημιτελικά, προφανώς για να επικεντρωθ��ί στα 4Χ100μ. ελεύθερο, όπου η Ολλανδία θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέχει από το Πεκίνο. Έτσι η Βουρνά ανέβηκε μία θέση στην κατάταξη και, πλέον, είναι 15η και θα κολυμπήσει στη δεύτερη ημιτελική σειρά, στην όγδοη διαδρομή.

Καλός ο Τσολακίδης – εκτός ο Μάρας

Στο δίζυγο του προκριματικού γύρου της ενόργανης γυμναστικής, ο Βασίλης Τσολακίδης συγκέντρωσε 15.466 βαθμούς και βρίσκεται στη 2η θέση και, άρα, πολύ κοντά στο να προκριθεί στον τελικό.

Από το άθλημα αποκλείστηκε ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος συγκέντρωσε 13.400 βαθμούς και βρέθηκε στην 26η θέση, ωστόσο, θα λάβει μέρος και στο μονόζυγο, που είναι και το όργανο στο οποίο έχει ρίξει όλο το βάρος για πρόκριση στον τελικό.

Ποιοι Έλληνες έμειναν εκτός

Εκτός ημιτελικού στα 100μ. πρόσθιο έμεινε ο Παναγιώτης Σαμιλίδης: τερμάτισε δεύτερος στην προκριματική σειρά με επίδοση 1.01.20, αλλά κατέλαβε την 22η θέση στην γενική κατάταξη.
«Μπήκα λίγο αγχωμένος», παραδέχθηκε ο 19χρονος, που πλέον στρέφει την προσοχή του στα 200μ. πρόσθιο, που είναι το καλό του αγώνισμα. «Θα είμαι πιο χαλαρός και ελπίζω να πάω καλύτερα. Αρχικός στόχος μου είναι η πρόκριση στους «16» και μετά βλέπουμε. Αν περάσω στον ημιτελικό, πιστεύω ότι θα βγει και ο καλός χρόνος», είπε.

Όγδοη στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ελεύθερο, με επίδοση 2.45.55, τερμάτισε η ομάδα των γυναικών μας και δεν κατάφερε να προκριθεί. Οι Νόρα Δράκου, Νέρι Νιαγκουάρα, Θεοδώρα Γιαρένη και Κρίστελ Βουρνά κατέλαβαν την 16η και τελευταία στο σύνολο.

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό των 400μ. μικτής ατομικής που άνοιξε την αυλαία της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Πίστευα ότι είμαι σε καλύτερη κατάσταση από το αποτέλεσμα που είδα τελικά στον πίνακα. Ακόμη και μέσα στην κούρσα πίστευα ότι πηγαίνω καλύτερα. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι η πίεση που δέχθηκα μετά τις επιτυχίες μου στο Ευρωπαϊκό, αλλά και μία ίωση που πέρασα και με άφησε πίσω στην προετοιμασία μου, με επηρέασαν», δήλωσε ο 28χρονος κολυμβητής.

Τέλος, με το αριστερό ξεκίνησαν στο Ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ οι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη, καθώς ηττήθηκαν με 0 - 2 από τις Ελβετίδες Κουν/ Τσούμκερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top