Όλες οι λεπτομέρειες από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων!

Τι θα δούμε το βράδυ στο Λονδίνο

Όλες οι λεπτομέρειες από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων!

Πρώτη ανάρτηση: 27/07/2012 00:28

Η Βρετανία της εξοχής, της βιομηχανικής επανάστασης και του 20ου αιώνα θα «ζωντανέψει» στην τελετή έναρξης των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων, σήμερα, Παρασκευή!

Ο σκηνοθέτης του «Slumdog Millionaire», Ντάνι Μπόιλ, έχει οργανώσει μία διαδραστική τελετή, μετατρέποντας το Ολυμπιακό Στάδιο σε ειδυλλιακό τοπίο: αγρότες καλλιεργούν την γη, πρόβατα υπό το άγρυπνο βλέμμα του τσοπανόσκυλου, σπίτια με τις καμινάδες να καπνίζουν, παιδιά που παίζουν στο γρασίδι, μεγάλοι που διασκεδάζουν με κρίκετ και μπάντμιντον, νερόμυλος και ένα δέντρο στην κορυφή του λόφου, το οποίο, αργότερα, «απογειώνεται»…

Το κλίμα της εξοχής συμπληρώνουν τιτιβίσματα πουλιών και ο ήχος του νερού από τα ρυάκια, όταν, ξαφνικά, μέσα από το έδαφος βγαίνουν υψικάμινοι με ανθρώπους πάνω τους!
Παιδιά τραγουδούν εκκλησιαστικούς ύμνους και από ένα τραγούδι για κάθε μέρος της Βρετανίας (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Ιρλανδία), ενώ ο ηθοποιός Κένεθ Μπράνα απαγγέλλει Σαίξπηρ.

Οι θεατές θα πάρουν μέρος στην τελετή με ένα μηχάνημα που θα κρατούν και θα το ��ουνούν σαν να παίζουν τένις, το οποίο θα δημιουργεί απίστευτα χρώματα σε όλο το στάδιο! Επίσης, μεγάλα μπλε πανιά θα σκεπάσουν κάποια στιγμή τις κερκίδες, με τον κόσμο να συμμετέχει μέσα από το στοιχείο του νερού που συμβολίζουν.

Στο στάδιο δεσπόζει μία τεράστια καμπάνα, βάρους 32 τόνων, η οποία θα χτυπάει, όπως πολλά χρόνια πριν, σημαίνοντας το τέλος του πολέμου!

Μεταξύ άλλων θα δούμε τον τροβαδούρο Τεντ Τέρνερ να λέει κλασικά τραγούδια εποχής, ενώ θα υπάρχει και καλεσμένος – έκπληξη. Ρόλο στην τελετή θα έχει και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος κρατά το στόμα του κλειστό για όσα έχει ετοιμάσει…

Εν τω μεταξύ, συνωστισμός επικράτησε στο Λονδίνο, κατά την διάρκεια της λαμπαδιοδρομίας. Η φλόγα έφτασε στο παλάτι, όπου την υποδέχτηκαν ντυμένοι -και οι τρεις- στα γαλονόλευκα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, η Κέιτ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Δείτε τα πρώτα πλάνα από την τελετή έναρξης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top