Παπαχρήστου: «πώς γίνεται να είμαι ρατσίστρια και να έχω Βούλγαρο προπονητή;»

Δίχως τέλος οι αντιδράσεις. Οδηγία για σιωπητήριο στους αθλητές μας

Παπαχρήστου: «πώς γίνεται να είμαι ρατσίστρια και να έχω Βούλγαρο προπονητή;»

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω ενός ρατσιστικού tweet. Η αθλήτριά μας ζήτησε συγνώμη, ενώ το περιστατικό είναι πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ λίγες ώρες πριν την έναρξη των Αγώνων.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 22χρονη πρωταθλήτρια του στίβου έγραψε «με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου... θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!».

«Έλεος, δεν μπορώ να κάνω χιούμορ; Δεν ήθελα να μειώσω κανέναν. Το είδα στο Facebook γέλασα και γι' αυτό το ανέβασα. Πού να φανταστώ ότι θα με πουν ρατσίστρια και θα γίνει όλο αυτό. Πώς γίνεται να είμαι ρατσίστρια και να έχω Βούλγαρο προπονητή;», δήλωσε η Παπαχρήστου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport Fm».

Ο κακός χαμός, όμως, είχε μόλις ξεκινήσει: με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η αθλήτριά μας τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ το σχόλιό της καταδίκασε με ανακοίνωση του και ο ΣΕΓΑΣ.

Μέσω Facebook και Twitter, η Βούλα Παπαχρήστου ζήτησε συγνώμη, επισημαίνοντας πως, μεταξύ άλλων, πως: «λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να ��ίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το περιστατικό κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ, με μερικά από τα σχόλια να είναι αρκούντως καυστικά.

Για να προλάβει τα χειρότερα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε οδηγία προς όλους τους αθλητές και τα μέλη της ολυμπιακής αποστολής στην οποία αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται να προβαίνουν σε δηλώσεις σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που δεν αφορούν αθλητικά θέματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top