Ιστορική μέρα για το ποδόσφαιρο με απόφαση-σταθμό της FIFA

Η τεχνολογία «πάει» γήπεδο και απαντά στο αιώνιο ερώτημα «μπήκε-δεν μπήκε»!

Ιστορική είναι η σημερινή μέρα για το ποδόσφαιρο καθώς η FIFA με απόφαση σταθμό που θ’ αλλάζει για πάντα το πρόσωπο του δημοφιλέστερου αθλήματος, εισάγει την τεχνολογία στο γήπεδο για να δώσει τέλος στο αιώνιο ερώτημα «πέρασε-δεν πέρασε τη γραμμή η μπάλα»!

Σε συνεδρίαση που έγινε χθες το απόγευμα συζητήθηκε το φλέγον θέμα της εισαγωγής της τεχνολογίας στο χώρο του ποδοσφαίρου, υπόθεση που φούντωσε εκ νέου με αφορμή αμφιλεγόμενες φάσεις στο Euro και ειδικά το τέρμα της Ουκρανίας κατά της Αγγλίας που δεν μέτρησε αν και η μπάλα πέρασε καθαρά τη γραμμή του τέρματος.

Η FIFA, λοιπόν, αποφάσισε να εισάγει το goal-line technology ή -ελληνικά- τεχνολογία γραμμής τέρματος, μια καινοτομία που θα αφού δοκιμάστηκε θα εφαρμοστεί αρχικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το Confederations Cup, το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία και -πιθανότατα- σταδιακά στα γήπεδα όλου του κόσμου.

Οι δύο εταιρείες που πήραν την έγκριση είναι η GoalRef και η Hawk-Εye με την FIFA να ανακοινώνει τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου ��α λάβουν και άλλες εταιρείες πιστοποίηση.

Η πρώτη (GoalRef) χρησιμοποιεί μέθοδο που προβλέπ��ι την ύπαρξη μαγνητικού πεδίου μπροστά από κάθε εστία, με αισθητήρες που θα εντοπίζουν και θα ενημερώνουν τους διαιτητές για την ακριβή θέση της μπάλας όταν αυτή θα βρίσκεται κοντά στην γραμμή του τέρματος.

Η δεύτερη (Hawk-Eye) θα χρησιμοποιεί 6 με 8 κάμερες με διαφορετική οπτική γωνία που θα βοηθούν τους ρέφερι να διαπιστώσουν -σε περίπτωση αμφιβολίας- αν πέρασε η όχι τη γραμμή του τέρματος η μπάλα.
​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top