Δεν πληρώνει το… άρθρο 44 η ΑΕΚ

Οι 800.000 ευρώ από τον Κλωναρίδη δεν είναι αρκετές...

​Παρά τις αρχικές σκέψεις για άμεση καταβολή των χρημάτων στο δημόσιο, που πήρε από την πώληση του Κλωναρίδη, για τις οφειλές στο άρθρο 44, η ΑΕΚ δεν θα κάνει κάτι τέτοιο.

Στην ΠΑΕ φαίνεται να αλλάζουν σκέψη και να έχουν αποφασίσει να ρίξουν τα χρήματα για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις της εταιρείας.

Τα 800.000 ευρώ που πήρε η Ένωση από τον Κλωναρίδη δεν φτάνουν για να καλύψουν τη δόση του 1,25 εκατ. ευρώ!

Έτσι, σκέφτονται να δώσουν το μεγαλύτερο ποσό από τα χρήματα αυτά για τις λύσεις συμβολαίων αλλά και να καλύψουν μέρος από τα χρήματα που οφείλονται σε παίκτες που θα παραμείνουν στην ομάδα, ως μια προσπάθεια να μην υπάρξουν προσφυγές.

Φυσικά η τακτική αυτή μπορεί να φέρει μεγαλύτερα προβλήματα στην ΠΑΕ. Καθώς η μη καταβολή των χρημάτων ή έστω ενός ποσού -ως ένδειξη καλής θέλησης- στο δημόσιο για το άρθρο 44, μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Και κυρίως τη διάρρηξη της ρύθμισης με αποτέλεσμα τα χρέη να εκτοξευθούν από τα 36 εκατ. στα 140 εκατ. ευρώ! Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε και… ταφόπλακα για την ομάδα και σε όπο��α προσπάθεια γίνεται για εξυγίανση της.

Ωστόσο στην ΠΑΕ πιστεύουν ότι εάν το Δημόσιο προχωρήσει σε διάρρηξη της ρύθμισης, τότε θα μπορούν να κινηθούν νομικά και να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, ευελπιστώντας ότι ως τότε θα έχει βρεθεί «φώς» στο τούνελ των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top