Σήμερα, πετάμε εμείς τη Γερμανία από το… Euro!

Σάντος: «Και ο Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ»

Σήμερα, πετάμε εμείς τη Γερμανία από το… Euro!
Τόσα και τόσα έχουμε τους τελευταίους μήνες ότι οι Γερμανοί θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ. Σήμερα, έχουμε την... ευκαιρία να το κάνουμε εμείς!

Με πλήρη επίγνωση του δύσκολου έργου που έχει μπροστά της, η Εθνική Ομάδα με πίστη στο εαυτό της και τη συμπαράσταση από σχεδόν 5.000 Έλληνες οπαδούς αντιμετωπίζει στο Γκντασκ τη Γερμανία (21.45) με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2012.

Ο τεχνικός του «πειρατικού» Φερνάντο Σάντος έδωσε ήδη το σύνθημα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Ο Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ. Εγώ αναλαμβάνω πρόθυμα το ρόλο του Δαυίδ» τόνισε με νόημα ξεκαθαρίζοντας πως στον αγωνιστικό χώρο μετράει μόνο το πάθος και η θέληση για τη νίκη και τίποτα άλλο. Πολύ περισσότερο η πολιτική.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έλειψε, πάντως, να σχολιάσει με χιούμορ και αξιοπρέπεια τα προσβλητικά γερμανικά δημοσιεύματα: «Αλήθεια είναι, καπνίζω πολύ. Όταν δεν μου αρέσει θα το κόψω. Δεν μας ενοχλούν τα δημοσιεύματα αυτά» σημείωσε γελώντας.

Αναφορικά με την ενδεκάδα της Εθνικής αναμένεται να μην αλλάξει εκτός της αναγκαστικής αντικατάστασης του τιμωρημένου λόγω καρτών Καραγκούνη. Τη θέση του φαίνεται ότι θα πάρει ο Γρηγόρης Μάκος με αποτέλεσμα να βρεθεί πιο μπροστά στο κέντρο ο Κώστας Κατσουράνης.

Λεβ: «Δεν θα υποτιμήσουμε τους Έλληνες»

Στην ποιότητα της ελληνικής ομάδας, ειδικά στην άμυνα, στάθηκε ο τεχνικός των Γερμανών, Γιοαχίμ Λεβ στη δική του συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν παίξει πολύ καλά. Ιδίως στην άμυνα. Θεωρώ ότι θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση» σχολίασε και πρόσθεσε δείχνοντας καλά διαβασμένος για τη σημερινή αναμέτρηση: «Δεν μπορείς να αποκλείσεις εύκολα τους Έλληνες. Μέχρι τώρα διέψευσαν τους πάντες».

Η ομάδα του, πάντως, θα παραταχθεί δίχως προβλήματα στον προημιτελικό που έχει τραβήξει -και για πολιτικούς λόγους, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας- τα βλέμματα όλης της Ευρώπης.

Σλοβένος ο «άρχοντας» της αναμέτρησης

Σλοβένος είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Ο 36χρονος Νταμίρ Σκόμινα θεωρείται από τους ανερχόμενους διαιτητές της UEFA και στο παρελθόν έχει «σφυρίξει» άλλον ένα αγώνα της Εθνικής, τη φιλική αναμέτρηση με τη Σενεγάλη που έληξε με νίκη 2-0 των αντιπάλων μας.
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top