Τα σχέδια του Σάντος για το αυριανό ματς με τ��ν Τσεχία

Το σχήμα και η πιθανή σύνθεση της γαλανόλευκης αγαπημένης

Τα σχέδια του Σάντος για το αυριανό ματς με την Τσεχία

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τον Γιώργο Φωτάκη, που τραυματίστηκε στην προπόνηση: ο μέσος του χαφ παρουσίασε εξαιρετική ανταπόκριση στο εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί από το μεσημέρι της Κυριακής και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει την αναμέτρηση με την Τσεχία.

Η κακοδαιμονία που έχει χτυπήσει την Εθνική ομάδα υποχρεώνει τον Φερνάντο Σάντος να αναπροσαρμόζει καθημερινά τα πλάνα του για τον τρόπο που θα «χτυπήσει» τους Τσέχους. Στο ξενοδοχείο της «γαλανόλευκης», ο Τάκης Φύσσας, αλλά και το τεχνικό επιτελείο, προετοιμάζουν ψυχολογικά τον Γρηγόρη Μάκο, ο οποίος με τα τωρινά δεδομένα είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην ενδεκάδα σε ρόλο εξαριού.

Η διάταξη στον αγωνιστικό χώρο δεν θα διαφοροποιηθεί (4-3-3), αλλά θα υπάρχουν νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.

Ο Κώστας Χαλκιάς θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας θα παραμείνει ο Κώστας Κατσουράνης ως παρτενέρ του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Οι δυο τους είχαν εξαιρετική συνεργασία στο δεύτερο ημίχρονο με την Πολωνία, οπότε δεν θα γίνει κάποια αλλαγή. Δεξιός οπισθοφύλακας θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά ο Χοσέ Χολέμπας παρά τη μέτρια εμφάνιση στην πρεμιέρα. Θα είναι έκπληξη εάν ο Πορτογάλος επιλέξει τον Γιώργο Τζαβέλλα αντί για τον αμυντικό του Ολυμπιακού.

Στη μεσαία γραμμή, οι δύο από τις τρεις θέσεις είναι καπαρωμένες από τους Γιάννη Μανιάτη και Γιώργο Καραγκούνη. Ο Γρήγορης Μάκος έχει προβάδισμα και είναι πιθανό να πάρει θέση μπροστά από τα δύο στόπερ σε ρόλο αμυντικού χαφ. Όσον αφορά την επίθεση, ο Σάντος δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές αποφάσεις. Μετά την σπουδαία εμφάνιση και το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο δεύτερο ημίχρονο με τους Πολωνούς, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα ρίξει στη μάχη τον φορ του ΠΑΟΚ από την αρχή στη δεξιά πλευρά της επίθεσης.

Ικανοποίηση υπάρχει για το ντεμπούτο του Κώστα Φορτούνη σε επίσημο ματς και δη σε τελική φάση. Ο άσος της Καϊζερσλάουτερν παρουσίασε γρήγορη προσαρμογή σε αυτά που του ζήτησε ο προπονητής και έδειξε «ξεψαρωμένος» από την πρώτη επαφή με την μπάλα στα πόδια. Ο μικρός θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να είναι στην ενδεκάδα ως αριστερό εξτρέμ. Η τρίτη θέση για τον φουνταριστό παίζεται ανάμεσα στον Γιώργο Σαμαρά και τον Φάνη Γκέκα. Εάν προτιμηθεί ο επιθετικός της Σέλτικ θα πάει στην κορυφή της επίθεσης, εκεί όπου τα πήγε αρκετά καλά στο διάστημα που αγωνίστηκε κόντρα στην Πολωνία. Εκτός και αν μείνει στον πάγκο ο Φορτούνης για να χωρέσουν Γκέκας - Σαμαράς. Δύο είναι οι πιθανές τριάδες στην επίθεση από αριστερά προς τα δεξιά. Φορτούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης ή Σαμαράς, Γκέκας, Σαλπιγγίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top