Πές μου τι ομάδα είσαι, να σου πώ τι ψηφίζεις!

Κάντε κλικ και δείτε μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση

Τι ψηφίζουμε ανάλογα με το ποια ομάδα υποστηρίζουμε κατέγραψε σε πανελλαδική δημοσκόπηση η εταιρεία marc.

Τι κι αν ο Αντώνης Σαμαράς είναι οπαδός του Ολυμπιακού και ο Αλέξης Τσίπρας του Παναθηναϊκού;
Οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» επέλεξαν να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντάς του ποσοστό 20,1% και εκείνοι του «τριφυλλιού», με ποσοστό 23,2%, που είναι και το υψηλότερο, τη ΝΔ! Οχι πως οι «πράσινοι»... μαύρισαν τον Αλ. Τσίπρα. Εδωσαν και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αρκετά υψηλό ποσοστό (19%). Από τους φίλους όμως της ΑΕΚ, τον ψήφισε το 9,2%, όταν από τον ΠΑΟΚ έλαβε 15%.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν τίμησαν τον συμπατριώτη τους, Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ χαμηλό ποσοστό (10%), εν αντιθέσει με τους φίλους της ΑΕΚ που τον υπερψήφισαν με 18,3%.

Μεγάλη διεισδυτικότητα παρουσίασε η ΝΔ και στην... άλλη ομάδα, με 18,8,%, ενώ είναι άξιο αναφοράς το 13,8% που έλαβε το... άλλο κόμμα από τους φιλάθλους της... άλλης ομάδας, που είναι το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό.

Οσο για τη Χρυσή Αυγή, εμφανίζει τη μεγαλύτερη ποσόστωση (10,1%) στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (17,5%) και το ΚΚΕ (14,7%) στους φίλους της ΑΕΚ.

Επίσης, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 24,6% των ψηφισάντων στην κάλπη των φιλάθλων δήλωσε πως υποστηρίζει την πειραϊκή ομάδα, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 20,3%, και να ακολουθούν η ΑΕΚ (με 11,4%), ο ΠΑΟΚ (8%) και η... άλλη ομάδα (10,5%), που μπορεί να είναι οποιαδήποτε πλην των ανωτέρω τεσσάρων.

Οι «ερυθρόλευκοι» αποδεικνύεται πως έχουν μεγάλο «ρεύμα» στους δημοσίους υπαλλήλους (33,3%) -οι «πράσινοι» περιορίζονται στο 19%- και σε όσους (όσες) ασχολούνται με τα οικιακά (32,8%), ενώ αντιθέτως ο ΠΑΟ παρουσιάζει μεγάλη συσπείρωση στους φοιτητές/σπουδαστές (34%) και στους ανέργους (28,6%). Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έχο��ν το ίδιο ποσοστό (20,2%) δημοφιλίας στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, με τους «πράσινους» να καταγράφουν αρνητικό ποσοστό στις νοικοκυρές (13,4%), ενώ ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να πείθει το... φοιτητικό κίνημα, καθώς καταγράφει ποσοστό μόλις 4,3%.

Η ΑΕΚ εμφανίζει μία θαυμαστή σταθερότητα (11%) στους ελεύθερους επαγγελματίες/επιχειρηματίες, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, ενώ πολύ κοντά (10,9%) βρίσκονται και οι νοικοκυρές.