Νικηφόρο το τελευταίο τεστ της Εθνικής μας πριν το Euro

Kέρδισε 1 - 0 την Αρμενία

Νικηφόρο το τελευταίο τεστ της Εθνικής μας πριν το Euro

Με 1 – 0 κέρδισε η Εθνική μας την Αρμενία, στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι στην Αυστρία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γαλανόλευκης αγαπημένης για το Euro.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης μπήκε στο 23ο λεπτό, όταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος «έπιασε» κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Καρα��κούνη και «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα.

Στο β’ ημίχρονο η Αρμενία έχασε δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει (στο 62’ ο Σηφάκης απέκρουσε σουτ του Μεχιταριάν και στο 68’ ο Πιτσέλ αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ).

Επίσης, η Εθνική μας είχε δύο χαμένα πέναλτι στο δεύτερο μισό του αγώνα: στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι μετά από σπρώξιμο μέσα στην περιοχή, όμως, ο Μπερεζόβσκι μπλόκαρε την μπάλα, ενώ την ίδια τύχη είχε και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Κατσουράνης στο 85ο λεπτό.

«Το πρόσημο είναι θετικό. Είχαμε καλή οργάνωση και είδαμε στοιχεία που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Είχαμε και σιγουριά στην κατοχή της μπάλας αλλά μας έλειψε το να δημιουργήσουμε φάσεις για γκολ. Νομίζω, πάντως, πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο», είπε ο Φερνάντο Σάντος, επισημαίνοντας πως η Εθνική θα ήταν καλύτερη αν είχε περισσότερες μέρες για να προετοιμαστεί.

Όσο για τα δύο χαμένα πέναλτι;
«Όποιος εκτελεί πέναλτι, χάνει πέναλτι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτά που δεν βάλαμε σήμερα θα τα βάλουμε εκεί που πρέπει», απάντησε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας πριν από τους επίσημους του Euro, ενώ η ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο, Παρασκευή, στην Αθήνα και μετά θα αναχωρήσει για την Πολωνία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Φορτούνης, Γκέκας

Αρμενία (Μινασιάν): Μπερεζόφσκι, Χοβσεπιάν, Αρσουμανιάν Αλεξανιάν, Αϊραπετιάν, Μινκριτσιάν, Νικιταριάν, Γκαζαριάν, Μανογιάν, Μάρκος Πιτσέλι, Μοβισισίαν

Δείτε το γκολ της Εθνικής μας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top