Aπίστευτο ελληνικό ρεκόρ στο ευρωπαϊκό της κολύμβησης

Νέες επιτυχίες για τους αθλητές μας

Aπίστευτο ελληνικό ρεκόρ στο ευρωπαϊκό της κολύμβησης
Νέες επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό της κολύμβησης: μία ημέρα μετά το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 100 μ. ύπτιο, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ και εξασφάλισε την συμμετοχή του στους Ολυμ��ιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ οι Γιάννης Δρυμωνάκος και Στέφανος Δημητριάδης προκρίθηκαν στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδα!

Στα προκριματικά των 200μ. πρόσθιο, ο Σαμιλίδης σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και με 2:10.61 προκρίθηκε στους ημιτελικούς, ενώ παράλληλα έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
Ο 19χρονος πρωταθλητής κόσμου στους εφήβους κατέρριψε την επίδοση του Ρωμανού Αλυφαντή (2:11.54, από τις 29 Ιουνίου 2009, στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα), πιάνοντας το υψηλό όριο της FINA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2:11.74)!

Στο μεταξύ, δεύτεροι στις σειρές τους τερμάτισαν ο Δρυμωνάκος (1:58.16) και ο Δημητριάδης (1:58.97), ενώ οι άλλοι δύο Ελληνες που συμμετείχαν (Μαρκόζης και Βαζαίος) πλασαρίστηκαν στη 16άδα, αλλά αποκλείστηκαν ως υπεράριθμοι, αφού από κάθε χώρα μόνο δύο αθλητές μπορούν να προχωρήσουν πέρα από τον προκριματικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top