Προεπισκόπηση – 2018 Formula 1 Pirelli Grand Prix Γαλλίας

8ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIA Formula 1,

Προεπισκόπηση – 2018 Formula 1 Pirelli Grand Prix Γαλλίας

 H  Alfa Romeo Sauber F1 Team οδεύει προς το Le Castellet, καθώς το Γαλλικό Grand Prix επανέρχεται στην πίστα του Paul Ricard. Η ιστορική πίστα που βρίσκεται κοντά στη Μασσαλία στη Νότια Γαλλία, επιστρέφει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και οι καρδιές των φιλάθλων χτυπούν πιο δυνατά. Οι Marcus Ericsson και Charles Leclerc αδημονούν να αγωνιστούν στο πρώτο Formula 1 Grand Prix, στην ανακαινισμένη πίστα. Το να βρουν τα πατήματά τους στη νέα πίστα θα είναι μια πρόκληση για όλους τους οδηγούς. Η διαδρομή έχει διάσημες προκλήσεις όπως η ευθεία Mistral αλλά και η στροφή Signes που την καθιστούν μια αξέχαστη εμπειρία.

Η πίστα του Paul Ricard άνοιξε για πρώτη φορά το 1970 και την επόμενη χρονιά φιλοξένησε αγώνα Formula 1. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η μεγάλη πίσω ευθεία, η Mistral η οποία στην αρχική σχεδίαση είχε μήκος 1.8km. Μειώθηκε σε 1km όταν φτιάχτηκε ένα σικέιν στο μέσον της. Είναι μια πίστα που παίζει ρόλο η δύναμη της υβριδικής μηχανής, η οποία καταπονείται ιδιαίτερα καθώς το γκάζι μένει ανοιχτό στη μεγαλύτερη διάρκεια του γύρου.

Άλλο χαρακτηριστικό της πίστας είναι οι χρωματιστοί χώροι διαφυγής με μαύρες, μπλε και κόκκινες λωρίδες πάνω σε άσφαλτο αντί για χώμα. Αυτές οι χρωματιστές ζώνες παρέχουν διαφορετική πρόσφυση στα ελαστικά με την κόκκινη να είναι πιο τραχιά και την μπλε να επιβραδύνει περισσότερο τα μονοθέσια εφόσον αυτά βρεθούν βαθιά μέσα στο χώρο διαφυγής. 

Βαγγέλης Γκούμας 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top