Πως προέκυψε το συναρπαστικό Ford GT

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία

Πως προέκυψε το συναρπαστικό Ford GT

Το  Ford GT, ένα super car σε αγωνιστική και πολιτική έκδοση. Για την κατασκευή του επιστρατεύτηκαν γνώστες αυτής της τέχνης, το πείσμα των ανθρώπων της Ford, η μνήμη των ατόμων της οικογένειας Ford απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο που ακούει στο όνομα Ferrari και φυσικά ένας πακτωλός χρημάτων. Άλλωστε το πείσμα δεν είναι αυτό που στάθηκε αφορμή για εξαιρετικές εφευρέσεις, δημιουργίες αλλά και λάθη;

Πέρα από όλα αυτά όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία για το πως γεννήθηκε αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ της Ford και της Ferrari ή ορθότερα μεταξύ του Henry Ford II και του Commentatore Enzo Ferrari.

Μια αντιπαλότητα που άλλαξε τον τρόπο  κατασκευής των αγωνιστικών αυτοκινήτων, απέδειξε για πολλοστή φορά τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος όταν βάζει ψηλούς στόχους, αλλά και να γραφτούν Χρυσές σελίδες στην ιστορία των αγώνων αντοχής όπως είναι ο 24ωρος αγώνας του Le Mans.

Παράλληλα στάθηκε αφορμή να γεννηθεί ένα μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, η θρυλική Ford GT40 που το άρωμα της και η μοναδική της επιτυχία να κερδίσει την Ferrari μέσα στο ναό του Le Mans, ερέθισε την Ford 50 χρόνια αργότερα να δημιουργήσει το συναρπαστικό Ford GT που ήρθε και  στην Ελλάδα. 

Το Ford GT είναι ένα super car που κατασκευάζεατι στην Αμερική σε περιορισμένο αριθμό ,καθώς μέχρι το 2020 θα κυκλοφορούν μόλις 1000 αυτοκίνητα. Στην «καρδιά» του υπάρχει V6 κινητήρας 3.5 λίτρων (twin turbo) με 647 άλογα . Οι επιδόσεις εντυπωσιακές καθώς για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα ,με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ./ωρα.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top