Ρεκόρ πωλήσεων πρώτου τριμήνου για το BMW Group

Ο Μάρτιος του 2018 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία του

Ρεκόρ πωλήσεων πρώτου τριμήνου για το BMW Group

Το BMW Group πέτυχε τις καλύτερες πωλήσεις πρώτου τριμήνου στην ιστορία του, με συνολικές παραδόσεις 604.629 οχημάτων BMW, MINI και Rolls-Royce, αύξηση 3,0% από πέρσι. Το αποτέλεσμα αυτό σηματοδοτεί και την πρώτη φορά που η εταιρία ξεπερνά σε πωλήσεις τα 600.000 οχήματα τόσο γρήγορα μέσα στη χρονιά. Ο Μάρτιος του 2018 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία της εταιρίας, με συνολικές παραδόσεις 256.162 μονάδων (+0,5%).

Οι πωλήσεις του BMW Group το μήνα Μάρτιο επηρεάστηκαν ελαφρώς από μία αμμοθύελλα, η οποία καθυστέρησε την αποστολή περίπου 5.000 αυτοκινήτων που επρόκειτο να μεταφερθούν από το Γερμανικό λιμάνι του Cuxhaven. Καθώς η κατάσταση του λιμανιού είναι ακόμα υπό αξιολόγηση, είναι πολύ πιθανό τα αποτελέσματα πωλήσεων του Απριλίου να επηρεαστούν ελάχιστα από το περιστατικό.

Με παγκόσμιες πωλήσεις 26.858 ηλεκτρικών / plug - in υβριδικών οχημάτων BMW και MINI, το BMW Group ενισχύει την πρωτοκαθεδρία του ως παγκόσμιος πάροχος premium ηλεκτροκίνησης. Η μάρκα BMW πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα πρώτου τριμήνου στην ιστορία της, με συνολικές παραδόσεις 517.447 οχημάτων σε όλο τον κόσμο, αύξηση 2,8% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρσι. Επιτυχημένο ήταν το πρώτο τρίμηνο και για την MINI, με τη μάρκα να σημειώνει τα καλύτερα αποτελέσματα πωλήσεων στην ιστορία της σε επίπεδο πρώτου τριμήνου (86.375 / +4,0%).

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων Rolls - Royce το πρώτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 10,1% από την προηγούμενη χρονιά.

Οι πωλήσεις της BMW Motorrad πέτυχαν επίσης νέο ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο με συνολικές παραδόσεις 35.858 (+0,6%) premium μοτοσικλετών ή maxi-scooters από την αρχή της χρονιάς.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top