Τι θέλει η Kia στη Ρουάντα

Εγκαινιάζει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Green Light»

Τι θέλει η  Kia στη Ρουάντα

Η Kia Motors άνοιξε ένα νέο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Green Light» (GLP) στη Ρουάντα, με κύριο στόχο τη διδασκαλία των γεωργικών δεξιοτήτων σε νέους της περιοχής. Το νέο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του GLP βρίσκεται στην πυκνοκατοικημένη περιοχή Gahengeri της περιφέρειας Rwamagana στην ανατολική επαρχία της Ρουάντα.

Με τη δημιουργία της νέας εκπαιδευτικής εγκατάστασης GLP, η Kia ευελπιστεί να ενισχύσει την αυτάρκεια σε ολόκληρη την περιοχή, βοηθώντας τις τοπικές κοινότητες να δημιουργούν  έσοδα από τις  πωλήσεις γεωργικών προϊόντων.Η τοπική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γεωργία, με τους αγρότες να αποτελούν το 90% του ενεργού πληθυσμού της περιοχής Gahengeri. Ωστόσο, υπάρχουν συνήθως χαμηλά επίπεδα παραγωγικότητας λόγω του πυκνού πληθυσμού και της ορεινής φύσης της περιοχής. Η έλλειψη δεξιοτήτων και μηχανημάτων,  οι κακές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και η ανεπαρκής υποδομή δημιουργούν επίσης προκλήσεις στους κατοίκους της περιοχής.

Το κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης GLP της Ρουάντα αποτελεί το τελευταίο στάδιο του προγράμματος παγκόσμιας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR) της Kia, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πρόγραμμα «Green Light» επιδιώκει να βελτιώσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την απασχόληση σε  παιδιά και νέους ανθρώπους  που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε ορισμένες από τις πλέον ανεπαρκώς αναπτυγμένες περιοχές του κόσμου. Το πρόγραμμα επιδιώκει να «μετατρέψει το κόκκινο φως σε πράσινο» εφοδιάζοντας τα άτομα και τις κοινότητες,  με τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Βαγγέλης Γκούμας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top