Πρώτη γνωριμία με το νέο ξεχωριστό και αναπαυτικό Citroen C4 Cactus

Δείτε τις τιμές και τις εκδόσεις

Πρώτη γνωριμία με το νέο ξεχωριστό και αναπαυτικό  Citroen C4 Cactus

Η νέα γενιά του Γαλλικού μοντέλου ξεκινά την καριέρα της στη Ελλάδα  έχοντας πολλά προσόντα και μια ξεχωριστή εμφάνιση που σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Το νέο  Citroen C4 Cactus Διαθέτει προσωπικότητα , αυτό είναι σίγουρο αλλά επιπλέον προσέχει τους επιβάτες τους προσφέροντας του μοναδική άνεση. 

Τα νέα καθίσματα «Advanced Comfort» αποτελούνται από πολλές στρώσεις  , μεταξύ των οποίων υπάρχει και αφρός υψηλής πυκνότητας με αποτέλεσμα να παραμένεις ξεκούραστος ακόμη και μετά  πολλές ώρες οδήγησης. Με το πείραμα με το ποτηράκι γεμάτο καφέ που δεν «ταράσσεται» από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος εκτιμάς τις νέες αναρτήσεις «Progressive Hydraulic Cushion».  που έχουν κατοχυρωθεί περίπου 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Τα αμορτισέρ διαθέτουν δύο υδραυλικά στοπ . Το ένα είναι  για τη συμπίεση και το άλλο για  την αποσυμπίεση και  ουσιαστικά εκμηδενίζουν  τα συνήθη τραντάγματα που δημιουργούνται όταν φτάσει η διαδρομή τους στο τέρμα.

Εξωτερικά υπάρχουν τεράστιες αλλαγές και μπορούμε να μιλάμε για έναν εντελώς νέο μοντέλο ενώ το ίδιο συμβαίνει και εσωτερικά. Μάλιστα το αυτοκίνητο της δοκιμής μας διέθετε και πανοραμική οροφή που καλύπτει όλο το πάνω μέρος και διαθέτει γυαλί που απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία. Εσωτερικά η εκκεντρικότητα είναι εμφανέστατη με τον ξεχωριστό ψηφιακό πίνακα οργάνων. και την οθόνη που κυριαρχεί στο ταμπλό το οποίο είναι φτιαγμένο από σκληρά πλαστικά με εξαιρετική συναρμολόγηση.

Όσον αφορά τις τιμές στην παρουσίαση αναφέρθηκε ότι σε αρκετές εκδόσεις είναι χαμηλότερες ακόμη και από αυτές που υπάρχουν στην χώρα  παραγωγής που είναι η Γαλλία. Οι κινητήρες  είναι ιδανικοί για την χώρα μας με μικρό κυβισμό για την βενζίνη και το πετρέλαιο. Συγκριμένα:

1.2 Puretech 82 PS: από 14.850 ευρώ

1.2 Puretech 110 PS: από 16.490 ευρώ

1.2 Puretech 110 PS EAT6 (αυτόματο): από 19.490 ευρώ

1.2 Puretech 130 PS: από 19.290 ευρώ

1.6 BlueHDI 100 PS: από 16.800 ευρώ

Εμείς οδηγήσαμε την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση βενζίνης  των 1,2 λίτρων  με το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 σχέσεων και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από την δύναμη του και την ελαστικότητα του που παραπέμπει σε μοτέρ περισσότερων κυβικών. Η ανάρτηση κάνει το αυτοκίνητο να μοιάζει ότι κινείται πάνω σε …χαλί Από το  φθινόπωρο θα υπάρχει έκδοση με κινητήρας diesel  που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και θα αποδίδει 120 ίππους.

Δείτε τις φωτό από την παρουσίαση 

O στόλος με Citroen C4 Cactus στην διάθεση των δημοσιογράφων  

Με τον Γιάννη Συγγελίδη της Citroen και τον Βασίλη Σαρημπαλίδη

Με τον Κώστα Στεφανή του θρυλικού Traction που προβάλλεται στο STAR.

Φωτογραφίες από το αυτοκίνητο της δοκιμής μας.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top