Γιατί η Renault έχει προσλάβει… αρχιτέκτονα

Ποιο είναι το όραμα της

Γιατί η  Renault έχει προσλάβει… αρχιτέκτονα

Μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει η μορφή των αυτοκινήτων να καθορίζεται από σχεδιαστές που έχουν ειδικευτεί σε αυτό το κομμάτι του βιομηχανικού σχεδιασμού. Το όραμα της Renault για πιο άνετες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις για όλους, στηρίζεται σε μια αρμονική σχέση των οχημάτων με τις οικίες, αλλά και τις γενικότερες δομές μιας πόλης.

Με αυτό τον τρόπο η ύπαρξη ενός αρχιτέκτονα στο σχεδιαστικό τμήμα μια εταιρείας αυτοκινήτων όχι απλά δεν μοιάζει περίεργη, αλλά είναι επιβεβλημένη. Με τη δημιουργία πρωτοποριακών δομών, είτε αυτές αφορούν στους χώρους εργασίας, είτε στα ίδια τα οχήματα, η Renault στοχεύει στο να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Η αρχιτέκτονας Tina Kentner εργάζεται εδώ και 10 χρόνια στο σχεδιαστικό τμήμα του GROUPE RENAULT και είναι υπεύθυνη για τo σχεδιασμό σημαντικών στοιχείων που αφορούν σε προγράμματα εξέλιξης του ομίλου. Οι πιο πρόσφατες εργασίες της, αφορούν στο σχεδιασμό του οικοσυστήματος του αυτόνομου οχήματος SYMBIOZ, αλλά και του σταθμού επιβίβασης – αποβίβασης του πρωτότυπου robo-taxi EZ-GO που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση της Γενεύης.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top