Δέστε τη ζώνη σας και ξεκινήστε μια αξέχαστη εμπειρία με OPEL

Από το ADAM έως το Vivaro με ειδικά σεμινάρια με επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα

Δέστε τη ζώνη σας και ξεκινήστε μια αξέχαστη εμπειρία με OPEL

Πάνω από δέκα χρόνια τώρα, το τμήμα Opel Motorsport προσφέρει εκπαίδευση οδηγών προσαρμοσμένη σε διαφορετικά target groups και ανάγκες . Οι συμμετέχοντες στο Opel Experience μπορούν να εξερευνήσουν το κέντρο δοκιμών Opel στο Dudenhofen, το οποίο κανονικά είναι κλειστό για το κοινό, να γνωρίσουν την “Πράσινη Κόλαση” στο Nürburgring ή να δοκιμάσουν το Drift “στο δρόμο”, όπως στην Χειμερινή Εκπαίδευση στο Thomatal στην Αυστρία. Το Opel Brand Experience Day προσφέρει κάτι τέτοιο. Οι συμμετέχοντες βελτιώνουν τις οδηγικές τους ικανότητες με διάφορα επιβατικά μοντέλα, από το ADAM και το Astra μέχρι το Insignia και το νέο Grandland X.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο Basis Training διάρκειας μισής μέρας και στο ολοήμερο Performance Training. Και τα δύο διεξάγονται στο Opel Test Centre, στο Dudenhofen.Το Racetrack Training στην πίστα Nürburgring Nordschleife είναι τέλειο για όσους αναζητούν ακόμα πιο έντονες συγκινήσεις. Τα περιεχόμενα κάθε ενότητας είναι προσαρμοσμένα στο αντίστοιχο target group.Άδεια νέου οδηγού και ένα αυτοκίνητο στο γκαράζ ή ‘στο πρόγραμμα’: το Rookies Training του Opel Experience ξεκινά από το τελευταίο μάθημα της σχολής οδηγών. Έμπειροι εκπαιδευτές προσεκτικά οδηγούν τους νέους οδηγούς στα όρια της φυσικής.

Ένα ακόμα εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας μισής ημέρας απευθύνεται σε οδηγούς με πολυετή εμπειρία στο τιμόνι: Πρόκειται για το Seniors Training. Οι συμμετέχουσες στο Ladies Training μαθαίνουν από έμπειρες γυναίκες εκπαιδεύτριες πώς ένα σύγχρονο αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σε επικίνδυνες καταστάσεις και πώς μπορεί να ελέγχεται καλύτερα. Στις ασφαλείς πίστες εκπαίδευσης του Opel Test Centre, οι συμμετέχουσες πραγματοποιούν απλές ασκήσεις με και χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης, πλησιάζοντας σταδιακά τα όρια της φυσικής και επομένως αποκτούν ισχυρότερη αίσθηση ασφάλειας για την καθημερινή οδήγηση. Όλα αυτά γίνονται χωρίς τις γνωστές ‘αντρικές συμβουλές’ από το κάθισμα του συνοδηγού.

Κατά τη διάρκεια του Winter Training διάρκειας μιάμισης μέρας, οι συμμετέχοντες κάθονται πίσω από το τιμόνι ενός 4x4 Opel Insignia με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring) ή του τετρακίνητου Opel Mokka X. Μαθαίνουν πώς να αντιδρούν κατάλληλα στο χιόνι ή τον πάγο. Διδάσκονται στη θεωρία και στην πράξη πώς πρέπει να φρενάρουν και να επιταχύνουν, πώς να προσδιορίζουν τα όρια πρόσφυσης του δρόμου, πώς να διαχειρίζονται ακραίες οδηγικές καταστάσεις, όπως η υποστροφή ή η υπερστροφή και κυρίως κάνουν συνεχή εξάσκηση. Και το καλύτερο σε όλο αυτό: η βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων, εκτός του ότι συμβάλλει αποφασιστικά στην κυκλοφοριακή ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια του SUV X-Family Experience  το στιβαρό Mokka X, το ευέλικτο Crossland X και το σπορ και κομψό Grandland X – τα τρία μοντέλα προσφέρουν γνήσια οδηγική απόλαυση SUV και κάθε μέλος της οικογένειας φέρνει στην κατηγορία του έναν νέο αέρα. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τα κομψά μοντέλα X στο δρόμο και εκτός δρόμου και μαθαίνουν πόσο χρήσιμα είναι τα σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού Opel για τέλειο κράτημα στην πίστα. Επιπλέον, η ολοήμερη εκπαίδευση περιλαμβάνει μία περιήγηση στα ‘παρασκήνια’ του Opel Test Centre στο Dudenhofen.

Η Opel προσφέρει ένα ολοήμερο LCV Training (Light Commercial Vehicle). Αυτό είναι ‘must’ για όλους τους οδηγούς επαγγελματικών οχημάτων, γιατί ένα φορτωμένο όχημα αντιδρά τελείως διαφορετικά σε ακραίες καταστάσεις από αυτές που είναι κάποιος συνηθισμένος από ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Εκτός από τις διάφορες ασκήσεις οδήγησης, η ενότητα περιλαμβάνει επίσης θέματα όπως η κατάλληλη ασφάλιση φορτίου και το οικονομικό οδηγικό στυλ.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top