Η BMW Concept M8 Gran Coupe εντυπωσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης

Με εμφάνιση που προδίδει τις επιδόσεις του

Η BMW Concept M8 Gran Coupe εντυπωσίασε  στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης

Η BMW Concept M8 Gran Coupe είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό, πολυτελές σπορ αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες. Συμβολίζει μία νέα, και μοναδική αντίληψη περί πολυτέλειας. «Η BMW Concept M8 Gran Coupe είναι σχεδιασμένη για να ταράξει τα νερά και να προκαλέσει – πρέπει να ξυπνήσει το συναίσθημα», εξηγεί ο Domagoj Dukec, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης των μοντέλων BMW M και BMW i. Όπως η BMW Concept 8 Series που προηγήθηκε, η BMW Concept M8 Gran Coupe παρουσιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της BMW, με κύρια συστατικά τις εκφραστικές επιφάνειες που τονίζουν το δυναμισμό της πιο έντονα από πριν μέσω του αμαξώματος. Λίγες αλλά ακριβείς χαρακτηριστικές γραμμές υπογραμμίζουν τη σχεδιαστική δομή των επιφανειών. 

Χαμηλό και φαρδύ, το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα της BMW Concept M8 Gran Coupe υπόσχεται με την πρώτη ματιά μία δυναμική εμπειρία. Οι μυώδεις επιφάνειες και οι ακριβείς καμπύλες του καπό προδίδουν το ‘ενεργειακό ηφαίστειο’ που κρύβεται από κάτω. Η τεχνολογία φωτισμού προβολέων, γνωστή από το όχημα αγώνων αντοχής M8 GTE επιχειρεί μία δυναμική, εξαγωνική ερμηνεία της σχεδιαστικής ταυτότητας τεσσάρων προβολέων της BMW, μεταφέροντας στοιχεία σύγχρονου μηχανοκίνητου αθλητισμού και πολυτελούς ποιότητας στις εσωτερικές λεπτομέρειες.

Από την άλλη, μυώδεις αεραγωγοί από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) καθοδηγούν τον αέρα ανάλογα με τις ανάγκες. Ως γνήσια M, η BMW Concept M8 Gran Coupe έχει οροφή από CFRP – που χαμηλώνει το κέντρο βάρος του οχήματος, οπτικά και φυσικά – και αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους καθρέπτες.Η βαφή Salève Vert, της οποίας το χρώμα φαίνεται να αλλάζει από πράσινο σε γκρι μπλε ανάλογα με το φως που πέφτει πάνω της, δημιουργεί μία πολύ εντυπωσιακή αίσθηση διάδρασης των επιφανειών και συνδυάζεται με το χρυσαφί πλαίσιο παραθύρων, τα βράγχια Μ, τις χρυσαφί δαγκάνες, της ζάντες και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης Μ, διαμορφώνοντας μία συναρπαστική συνολική εμφάνιση.

Το εντυπωσιακό εξωτερικό της BMW Concept M8 Gran Coupe συνδυάζει τις βασικές αξίες της BMW M με την κομψότητα και την πολυτέλεια, για τη δημιουργία μιας νέας, γοητευτικής σιλουέτας και αποκαλύπτει μία νέα και συναρπαστική πλευρά της BMW M. Το νέο μοντέλο παραπέμπει στις μελλοντικές εκδόσεις του BMW Group, BMW 8 Series Gran Coupe και BMW M8 Gran Coupe, που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2019 και ολοκληρώνουν την οικογένεια της BMW Σειράς 8.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top