Η πρώτη γνωριμία με τη νέα BMW X2 στην Ελλάδα

Θα κάνει καριέρα

Η πρώτη γνωριμία με τη νέα BMW X2 στην Ελλάδα

Το νέο μοντέλο της BMW  είναι η Χ2 ,η οποία κλείνει την ψαλίδα ανάμεσα στην X1 και  X3. Αν λάβουμε υπόψιν ότι τα άλλα δυο μοντέλα έχουν  κατακτήσει την Ελληνική αγορά τότε δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε ότι και η νέα X2 αναμένεται να κάνει λαμπρή καριέρα στις πωλήσεις. Το νέο crossover έχει βέβαια να αντιμετωπίσει πολλούς αντιπάλους  στην συγκεκριμένη κατηγορία αλλά βασίζεται στην τεχνολογία που την έχει εφοδιάσει και στην ευρύτερη γκάμα των εκδόσεων  και των κινητήρων.

Στο λανσάρισμα στην Ελλάδα η BMW διατίθεται με δύο κινητήρες, δίλιτρους και 4κύλινδρους 2.0 λίτρων με στάνταρ τα  προγράμματα οδήγησης ECO Pro- Comfort-Sport,. Η έκδοση βενζίνης sDrive20i αποδίδει 192 ίππους  στην προσθιοκίνητη έκδοση με μέση κατανάλωση 5,9-5,5 λιτ./100 χλμ. ενώ η δίλιτρη  diesel αποδίδει 190 ίππους στην xDrive20d με μέση κατανάλωση 4,8-4,6 λιτ./100 χλμ  ενώ στην έκδοση xDrive25d αποδίδει 231 ίππους μεμέση κατανάλωση 5,3-5,1 λιτ./100 χλμ.

Oι diesel εκδόσεις διατίθενται στάνταρ με σύστημα ευφυούς τετρακίνησης xDrive καιμε το εξαιρετικό 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Η βενζινοκίνητη έκδοση εφοδιάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη. Αν σας φαίνονται  πολλά τα κυβικά κάντε λίγο υπομονή καθώς στη γκάμα προστίθενται μέσα σε ένα μήνα  οι γνωστοί 3κύλινδροι βενζίνης και diesel των 1,5 λίτρων.

Σχεδιαστικά το νέο μοντέλο ακολουθεί  την ταυτότητα των υπολοίπων μοντέλων, με την διαφορά ότι εδώ συναντάμε μια διαφορετική υλοποίηση του σχεδίου της κλασσικής μάσκας με τα «νεφρά». Στο νέο μοντέλο έχει γίνει αναστροφή του κλασικού, τραπεζοειδούς σχήματος. Το καπό είναι κοντό και μυώδες, με το παρμπρίζ να έχει μετατοπιστεί μπροστά ενώ οι φουσκωμένοι θόλοι στα φτερά  και η coupe  εμφάνιση ικανοποιούν όσους επιζητούν την σπορ εμφάνιση. Νέο στοιχείο είναι και το χωνευτό σήμα της BMW) στις πίσω κολώνες. Παραπέμποντας σε θρυλικές BMW, όπως οι 2000 CS και 3.0 CSL, επιλογή η οποία προδίδει τις σπορ φιλοδοξίες της  X2.

Πίσω ξεχωρίζουν τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα ενώ η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι στο ίδιο επίπεδο με τον προφυλακτήρα κάτι που διευκολύνει και σττο φόρτωμα των αποσκευών.Η αλήθεια είναι ότι από κοντά είναι ακόμη πιο όμορφη και νεανική. 

Οι διαστάσεις είναι 4.360 mm μήκος, 1.824 mm πλάτος και 1.526 mm ύψος  ενώ έχει το ίδιο μεταξόνιο με την Χ1. Στο εσωτερικό είναι ορατή και απτή η υψηλή ποιότητα κατασκευής με το ταμπλό να έχει οδηγοκεντρική σχεδίαση .Οι χώροι για 5 επιβάτες ικανοποιούν απόλυτα όπως και ο χώρος αποσκευών 470 λίτρων που βρίσκεται ψηλά στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο βασικός εξοπλισμός της νέας BMW X2 ικανοποιεί και με το παραπάνω καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ,σύστημα κλήσης για έκτακτη ανάγκη (Teleservices + ConnectedDrive Services, Service Inclusive (5 έτη/60.000 χλμ.) έγχρωμη κεντρική οθόνη 6,5 ιντσών, Bluetooth & θύρα USB, multimedia iDrive, ηχοσύστημα με 6 ηχεία, ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων στον πίνακα οργάνων, , σπορ δερμάτινο τιμόνι και 17άρες ζάντες αλουμινίου. Επιπλέον υπάρχει πλήρης συνδεσιμότητα με το κινητό σας,χάρη στο BMW ConnectedDrive. 

Η BMW είναι επίσης η πρώτη μάρκα αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα στη δημοφιλή εφαρμογή Shazam. Περισσότερες συνεργασίες με δημοφιλείς εφαρμογές και διαδικτυακές υπηρεσίες θα ακολουθήσουν μέχρι το λανσάρισμα στην αγορά το Μάρτιο του 2018. 

Όσον αφορά τις εκδόσεις υπάρχει ακόμη και το επίπεδο εξοπλισμού Advantage Plus στην sDrive18i με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη , cruise control, αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών, αυτόματο άνοιγμα πορτμπαγκάζ  ράγες στην οροφή.και τιμή στα 37585 ευρώ. 

O βασικός εξοπλισμός για όλες τις εκδόσεις της νέας  BMW X2 σ περιλαμβάνει:

Ζάντες Αλουμινίου 17 ιντσών
Σπορ δερμάτινο τιμόνι
Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών
Σύστημα ανοικτής ακρόασης Bluetooth & θύρα USB
Σύστημα multimedia iDrive με έγχρωμη κεντρική οθόνη 6,5 ιντσών
Προβολείς ομίχλης
Κλήση έκτακτης ανάγκης – Teleservices – ConnectedDrive Services
Service Inclusive (5 έτη / 60.000 χλμ)
Ένδειξη πίεσης ελαστικών
Σύστημα εκκίνησης χωρίς χρήση κλειδιού
Ηλεκτρικό χειρόφρενο
Ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων στον πίνακα οργάνων
Προγράμματα Οδήγησης (ECO Pro / Comfort / Sport)
Ηχοσύστημα με 6 ηχεία – Αισθητήρας βροχής και φώτων
Βελούδινα ταπέτα

Φυσικά δεν λείπουν όλα τα συστήματα ασφαλείας που προφυλάσσουν οδηγό και επιβάτες μεταξύ των οποίων το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, προειδοποίσδης αλλαγής λωρίδας κ.α.

Δείτε τις τιμές

X2 sDrive20i στα 42.300 ευρώ

X2 xDrive20d στα 51.700 ευρώ

X2 xDrive25d στα 52.900 ευρώ

X2 sDrive18d (03/2018) στα 40.900 ευρώ

X2 xDrive18d (03/2018) στα 44.800 ευρώ

X2 sDrive18i (03/2018) στα 33.200 ευρώ

X2 xDrive20i (03/2018) στα 45.100 ευρώ.

Περισσότερα όταν το πάρουμε στα χέρια μας για μια πλήρη δοκιμή.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top