Το σύστημα τετρακίνησης υψηλής τεχνολογίας του Opel Insignia Country Tourer

Πως λειτουργεί

 Το σύστημα τετρακίνησης υψηλής τεχνολογίας του Opel Insignia Country Tourer

Όσοι θέλουν να διασκεδάσουν στο χιόνι και τον πάγο χρειάζονται μόνο ένα πράγμα: το Opel Insignia Country Tourer με Twinster τετρακίνηση (all-wheel drive) και έλεγχο κατανομής ροπής μεταξύ των αξόνων (torque vectoring). Ταιριάζει άριστα στο χιονισμένο και παγωμένο τοπίο του Thomatal όπου διεξάγεται η Χειμερινή Εκπαίδευση της Opel. 

Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 25 mm και προστατευτικές ποδιές, το Opel Insignia Country Tourer σου δημιουργεί την επιθυμία να αφήσεις την άσφαλτο και να βγεις στο χώμα. Το σύστημα τετρακίνησης Twinster με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring) βασίζεται σε υψηλή τεχνολογία: Στο Twinster με torque vectoring, δύο συμπλέκτες αντικαθιστούν το συμβατικό διαφορικό στον πίσω άξονα. Σαν αποτέλεσμα, το σύστημα μπορεί να εφαρμόζει ροπή σε έναν ή και στους δύο πίσω τροχούς ατομικά σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει επίσης στο Insignia Country Tourer να είναι πιο ευέλικτο και ακριβές στις στροφές. Προσφέρει εξαιρετικό κατευθυντικό έλεγχο για μέγιστη ευστάθεια και υποδειγματική πρόσφυση σε όλες τις επιφάνειες – ακόμα και στο χιόνι και τον πάγο. Γενικά, υψηλότερη ροπή αποστέλλεται στον εξωτερικό πίσω τροχό, το όχημα σταθεροποιείται και το Insignia στρίβει με μεγαλύτερη ακρίβεια, ανταποκρινόμενο πιο άμεσα στις εντολές του οδηγού. Επομένως ο έλεγχος κατανομής ροπής (Torque vectoring) μεταφράζεται σε αύξηση της ενεργητικής ασφάλειας.

Ανάλογα με το επιλεγμένο mode, η απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης και το γκάζι είναι πιο ομαλή ή πιο άμεση και το ESP παρεμβαίνει νωρίτερα ή αργότερα. Όσοι αναζητούν πιο σπορ οδήγηση με το συνδυασμό ESP και τετρακίνησης πρέπει να επιλέξουν το “Sport” mode. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το σύστημα επιτρέπει αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης ως προς την περιστροφή γύρω από τον κατακόρυφο άξονα (law yaw damping) και υποστηρίζει ταυτόχρονα τον ευέλικτο χαρακτήρα του Insignia Country Tourer. Όσοι προτιμούν άνεση στο ταξίδι, επιλέγουν το πρόγραμμα “Tour”. Το λογισμικό της μονάδας ‘Drive Mode Control’ είναι η καρδιά και η ψυχή του προσαρμοζόμενου πλαισίου. Αναλύει συνεχώς τις πληροφορίες που παρέχουν οι αισθητήρες και η ρύθμιση και αναγνωρίζει το προσωπικό οδηγικό στυλ.

Βαγγέλης Γκούμας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top