Δείτε σε πoιο ποσό έφτασαν τα κέρδη της Volvo

Ποια είναι τα …μυστικά

Δείτε σε πoιο ποσό έφτασαν τα κέρδη της Volvo

Η Volvo Cars ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση κατά 27,7% στα λειτουργικά της κέρδη για το 2017, στα 14,1 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες – SEK (1,42 δισ. €), έναντι 11 δισ. SEK (1,11 δισ. €) το 2016, χάρη στο νέο ρεκόρ που κατέγραψαν οι πωλήσεις της παγκοσμίως, φθάνοντας τα 571.577 αυτοκίνητα.  Στο ίδιο διάστημα, τα καθαρά έσοδα της Volvo Cars αυξήθηκαν κατά 16,6%, στα 210,9 δισ. σουηδικές κορώνες (21,3 δισ. ευρώ), από 180,9 δισ. SEK το 2016, ενώ το περιθώριο λειτουργικού κέρδους αυξήθηκε στο 6,7% για το 2017, από 6,1% που ήταν το 2016.  Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν ότι ο εκτενής οικονομικός και λειτουργικός μετασχηματισμός που πραγματοποιεί η Volvo στη διάρκεια των τελευταίων ετών λειτουργεί αποδοτικότατα, οδηγώντας την εταιρεία σε μια νέα φάση ανάπτυξης. Στο σύνολό τους, οι πωλήσεις της Volvo παγκοσμίως το 2017 κατέγραψαν αύξηση 7,0%.

Το …μυστικό της επιτυχίας

•              Ολοκλήρωσε την γκάμα των νέων της SUV, με το λανσάρισμα του νέου XC60 και του πρώτου της compact premium SUV, του XC40.

•              Ανακοίνωσε ότι θέτει την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα της μελλοντικής της δραστηριότητας, δηλώνοντας ότι από το 2019 κάθε νέο της μοντέλο θα διαθέτει μία έκδοση με ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, αναλαμβάνοντας ακόμη μία δέσμευση για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η Volvo προχώρησε στο λανσάρισμα της Polestar, η οποία αποτελεί ένα νέο αυτόνομο brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πλήρως ενσωματωμένο στο Volvo Car Group.

•              Ενίσχυσε τη συνεργασία της με τη μητρική της εταιρεία, συμπράττοντας στη δημιουργία μιας τεχνολογικής εταιρείας που θα αποφέρει περαιτέρω οικονομίες κλίμακας σε τεχνολογικό επίπεδο. Ακόμη, η Volvo απέκτησε το 30% της εταιρείας αυτοκινήτων LYNK & CO, με την οποία μοιράζεται τη νέα πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture).

•              Υπέγραψε μια συμφωνία-πλαίσιο με την Uber, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο ride sharing, για τη διάθεση δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων με συμβατότητα αυτόνομης οδήγησης, μεταξύ του 2019 και του 2021.

•              Ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το νέο της εργοστάσιο στη Νότιο Καρολίνα. Είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής της Volvo στις Η.Π.Α., στην οποία θα κατασκευάζονται το νέο της μεσαίο sedan S60, καθώς και η επόμενη γενιά του μεγάλου SUV XC90. Η σχετική επένδυση αφορά ποσό που υπερβαίνει το 1,1 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει περίπου 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

Βαγγέλης Γκούμας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top