Νέα γενιά μοντέλων με τα σήματα Peugeot, Citroën και Opel/Vauxhall

Χρησιμοποιούν κοινή πλατφόρμα

Νέα γενιά μοντέλων με τα σήματα Peugeot, Citroën και Opel/Vauxhall

Πρωτοπόρος και διαχρονικά κυρίαρχος στην κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου (LAV) στην Ευρώπη, ο Όμιλος PSA στοχεύει στην εδραίωση της ηγετικής του θέσης, δίνοντας νέα διάσταση στη γκάμα των προϊόντων του, και παρουσιάζοντας τρία νέας γενιάς μοντέλα σχεδιασμένα έτσι ώστε να τονίζουν την έντονη διαφοροποίηση της μάρκας που ανήκει το καθένα.Τα νέα αυτά μοντέλα εξελίχθηκαν πάνω σε μία ιδιαίτερα καινοτόμο πλατφόρμα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα αποτελέσουν το πρότυπο στην κατηγορία των ‘LAV’, σε τομείς όπως είναι η οικονομία, η ευελιξία, η άνεση αλλά και η ασφάλεια. 

Εξελιγμένα με βάση την πλατφόρμα/πάτωμα με κωδικό EMP2, τα νέα μοντέλα θα ενσωματώνουν τελευταίας γενιάς τεχνολογίες, τόσο στον τομέα των κινητήρων όσο και των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Η γκάμα των νέων μοντέλων θα προσφέρει στους πελάτες της κατηγορίας ότι πιο εξελιγμένο διατίθεται σήμερα στην αγορά, από πλευράς ευχαρίστησης, δυνατοτήτων διαμόρφωσης και χωρητικότητας πορτμπαγκάζ. Για να καλύψουν όλο το φάσμα των αναγκών των πελατών της συγκεκριμένης κατηγορίας, τα νέα μοντέλα  θα διατίθενται σε δύο μήκη, σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις για το καθένα.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός των νέων LAVs διακρίνεται για τις απόλυτα ισορροπημένες αναλογίες και τις δυναμικές γραμμές του, με κύριο χαρακτηριστικό  το ψηλό και κοντό καπό, που προσφέρει την απαραίτητη νότα στιβαρότητας και ασφάλειας, ενσωματώνοντας παράλληλα και τα στιλιστικά γνωρίσματα της κάθε μάρκας. Κάθε μοντέλο ξεχωρίζει επίσης και για τον εσωτερικό του σχεδιασμό που αντανακλά ξεκάθαρα το στυλ της μάρκας στην οποία ανήκει. Τα μοντέλα των τεσσάρων μαρκών θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις των εργοστασίων του Vigo (Ισπανία) και του Mangualde (Πορτογαλία). Για να ικανοποιηθούν οι στόχοι πωλήσεων της νέας γκάμας, τους επόμενους μήνες στη μονάδα του Vigo θα προστεθεί και μία 4η βάρδια, και μία 3η σε εκείνη του Mangualde.Τα δύο εργοστάσια στη βιομηχανική ζώνη της Ιβηρικής, πέρα από το ότι πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές απόδοσης του Ομίλου PSA, έχουν υποστεί και ριζικές τροποποιήσεις ώστε να μπορούν να κατασκευάσουν τα νέα μοντέλα.   Τα νέα μοντέλα πρόκειται να παρουσιαστούν από τις αντίστοιχες μάρκες, τις προσεχείς μέρες.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top