Δείτε το νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του BMW i3s με 50 φορές ταχύτερη απόκριση

Θα μπει σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας

 Δείτε το νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του BMW i3s με 50 φορές ταχύτερη απόκριση

Το BMW i3 θέτει πρότυπα οδηγικής απόλαυσης με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα σε όλο τον κόσμο. Βασικός συντελεστής, πέρα από την αυξημένη ισχύ του κινητήρα του νέου BMW i3s, είναι το καινοτόμο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που έχει προσαρμοστεί στην άμεση παραγωγή ισχύος του συστήματος BMW eDrive.

Το σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο νέο BMW i3s (270 Nm στις 0 rpm, 135 kW / 184 HP, κατανάλωση ισχύος στο Ευρωπαϊκό μικτό κύκλο δοκιμών NEFZ *: 14.3 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km), ενώ βελτιώνει την πρόσφυση και την οδηγική ευστάθεια σε αντίξοες καιρικές και οδικές συνθήκες κατά την εκκίνηση, σε ενεργές φάσεις του συστήματος ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης Brake Energy Regeneration και κατά την έξοδο από κλειστές στροφές.

Ζωτικό στοιχείο αυτής της καινοτομίας είναι η 50 φορές ταχύτερη διαδικασία ελέγχου που οφείλεται στο εξής: αντίθετα με τα συμβατικά συστήματα οδηγικής ευστάθειας, η διαδικασία ελέγχου υπολογίζεται τώρα απευθείας στον κινητήρα και όχι σε μία ξεχωριστή μονάδα που συνοδεύεται από καλωδιώσεις. Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι η BMW i είναι πρωτοπόρος καινοτόμου τεχνολογίας στο BMW Group.

Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα των ταχύτερων κύκλων ελέγχου δεν θα αποτελούν προνόμιο μόνο των ηλεκτρικών οχημάτων. Στην πραγματικότητα, το καινοτόμο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης βελτιστοποιεί την πρόσφυση, την οδηγική ευστάθεια και τη δυναμική συμπεριφορά και σε οχήματα με κινητήρες καύσης. Γι’ αυτό θα τοποθετείται σε μοντέλα BMW και MINI με εμπρόσθια ή πίσω κίνηση και τετρακίνηση, για να προσφέρει αισθητά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και οδηγική απόλαυση σε δύσκολες συνθήκες εκκίνησης.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top