Το Fiat Tipo… τριαντάρησε

Πρωτοπόροι στην τεχνολογία από την αρχή

Το Fiat Tipo… τριαντάρησε

Tο Fiat Tipo έκανε το ντεμπούτο του στις 26 Ιανουαρίου 1988. Το μοντέλο ήταν ο διάδοχος του Fiat Ritmo, το οποίο είχε με την σειρά του αντικαταστήσει το Fiat 128. Από το 1100, τα αυτοκίνητα Fiat μεσαίου μεγέθους έχουν οδηγήσει τις Ιταλικές οικογένειες και όχι μόνο στους δρόμους της κοινωνικής, οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ιταλία και την Ευρώπη. Ευθύς εξαρχής, αναδείχθηκαν σαν η τέλεια επιλογή για πολλούς νεαρούς επαγγελματίες και για οικογένειες που αναζητούσαν ένα πρακτικό, μοντέρνο και κομψό προϊόν.

Πριν από τριάντα χρόνια, το αρχικό Fiat Tipo ήταν ένα πραγματικά καινοτόμο concept. Οι μηχανικοί της Fiat σχεδίασαν ένα αυτοκίνητο ικανό να έχει ανώτερο χειρισμό, απόδοση, άνεση και ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς, εστιάζοντας όπως ποτέ άλλοτε στην εργονομία. Το Fiat Tipo του 1988 είχε κατασκευαστεί επάνω σε μία από τις πρώτες εφαρμογές αρθρωτής πλατφόρμας η οποία προέβλεπε το concept της οικογένειας που εκφράζεται από το σημερινό Tipo και στις τρεις παραλλαγές του. Το πλαίσιο του ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για άλλα μοντέλα της Fiat, όπως για παράδειγμα το Fiat Tempra, για το οποίο υπήρχαν διαθέσιμα ένα αμάξωμα παραδοσιακού saloon και ένα station-wagon. Τριάντα χρόνια αργότερα, το 4-θυρο Fiat Tipo, το 5-θυρο Fiat Tipo και το Fiat Tipo Station Wagon είναι η απάντηση της Fiat σε οδηγούς με ανάγκες και αγοραστικές συνήθειες, σύμφωνα με την σύγχρονη πραγματικότητα, που βασίζονται σε ενημερωμένες και πρακτικές επιλογές. Όλες οι παραλλαγές του Fiat Tipo περιλαμβάνουν εξαιρετική αξία και στοχεύουν σε οικογένειες, ζευγάρια και νέους επαγγελματίες.

Με έξυπνη προσωπικότητα, το Fiat Tipo προβάλει ένα δυναμικό στιλ και ένα ισχυρό χαρακτήρα σε όλες τις εκδόσεις του. Η απλότητα της επιλογής για τον πελάτη μεταφράζεται σε μία σύνθεση εκδόσεων κινητήρα και επιπέδων εξοπλισμού που στοχεύουν στην καρδιά της αγοράς – την απλή και γραμμική λογική της γκάμας που είναι άλλη μία ομοιότητα το   Fiat Tipo που λανσαρίστηκε πριν από 30 χρόνια. Το Tipo έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των τριών κορυφαίων best-sellers το 2017 στην Ιταλία και ήταν ο ηγέτης της κατηγορίας C με μερίδιο αγοράς 20.7 τοις εκατό κατά την διάρκεια του έτους. Το αυτοκίνητο επιλέχθηκε από περισσότερος από 180.000  οδηγούς στην περιοχή της EMEA. Επιπλέον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη στην κατηγορία C.

Στο καλύτερο στιλ της Fiat, όλες οι παραλλαγές της οικογένειας του Tipo έρχονται με μία πληθώρα λύσεων οι οποίες κάνουν καλύτερη την ζωή για όλους όσους βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο. Η πρόταση  παρέχει αξιοσημείωτα γενναιόδωρο βασικό εξοπλισμό και παρουσιάζει το καινοτόμο σύστημα UconnectTM 7" HD LIVE, που διαθέτει μία εντυπωσιακή  έγχρωμη οθόνη αφής 7" υψηλής ανάλυσης την οποία ο χρήστης μπορεί να  χειριστεί  ακριβώς όπως αυτή ενός   tablet. Είναι επίσης διαθέσιμο το Uconnect Link το οποίο είναι έτοιμο για το Apple CarPlayTM- και συμβατό με το Android AutoTM-, επιτρέποντας μία πιο φιλική για τον χρήστη λειτουργία  όπως σε ένα smartphone.

Εν συντομία, το Fiat Tipo γιορτάζει ένα αξιομνημόνευτο παρελθόν και είναι εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει μελλοντικές προκλήσεις με την επίγνωση και την ωριμότητα των  30 ετών του. Το μοντέλο εξελίχθηκε από μία εξειδικευμένη διεθνή ομάδα αποτελούμενη από περισσότερους από 2.000 άτομα για περισσότερο από τρία χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων διανύθηκαν περισσότερα από 8.7 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών στις πιο ακραίες κλιματικές συνθήκες, δρόμους και υψομετρικές συνθήκες έτσι ώστε να παρέχει μία οικογένεια αυτοκινήτων έτοιμων να διατεθούν στην αγορά σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλη την περιοχή της EMEA. Αυτές οι προσπάθειες έχουν ανταμειφθεί από την αγορά με τα αποτελέσματα των εξαιρετικών πωλήσεων του μοντέλου.

Βαγγέλης Γκούμας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top