Θρίαμβος για την Peugeot για 3η συνεχή χρονιά στο Ράλι Ντακάρ

Νικητές οι Carlos Sainz/Lucas Cruz

Θρίαμβος για την Peugeot για 3η συνεχή χρονιά στο Ράλι Ντακάρ

Στο Ντακάρ 2018 η PEUGEOT κατέκτησε την 3η της συνεχόμενη νίκη. Διασχίζοντας συνολικά 8.793 χιλιόμετρα σε αμμόλοφους, βουνά και βραχώδεις περιοχές στο Περού, την Βολιβία και την Αργεντινή, οι Carlos Sainz/Lucas Cruz κατέκτησαν με το PEUGEOT 3008DKR Maxi το 40ο Ράλι Ντακάρ. Η Team Peugeot Total πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια ένα απίστευτο χατ-τρικ στον πιο απαιτητικό μηχανοκίνητο αγώνα αντοχής έχοντας ως βάση το PEUGEOT 3008 SUV, το “Car of the Year 2017”.

 Οι διαδρομές του 40ου ράλι Ντακάρ αποδείχτηκαν ιδιαίτερα απαιτητικές και σκληρές καταπονώντας τα μηχανικά μέρη των αγωνιστικών. Με συνολικό μήκος κοντά στα 9.000 χιλιόμετρα τα PEUGEOT 3008DKR Maxi επιβεβαίωσαν την αξιοπιστία τους κατακτώντας τις 7 από τις 13 συνολικά ειδικές διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν. Το μόνο αξιοσημείωτο μηχανικό πρόβλημα ήταν ένα μικρό με το κιβώτιο, ενώ η εγκατάλειψη του No306 PEUGEOT 3008DKR Maxi δεν οφείλεται σε κανένα τεχνικό πρόβλημα. Τα νέα ελαστικά BF Goodrich ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικά στο σκληρό έδαφος της Νοτίου Αμερικής. Τα ελαστικά TOTAL συνέβαλαν στην μέγιστη απόδοση και στα μεγάλα υψόμετρα.

 Η Peugeot παραμένει πιστή στην φιλοσοφία μετάδοσης κίνησης μόνο στους δύο τροχούς συμμετέχοντας στον σκληρό αυτό αγώνα με τα αποκλειστικά δικίνητα Peugeot 3008DKR Maxi, και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως για ένα καλό αποτέλεσμα στα πιο δύσκολα εδάφη του πλανήτη δεν είναι απαραίτητη η τετρακίνηση.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top