Δείτε ποια Mercedes ανακαλούνται προληπτικά στην Ελλάδα

Ποιος ήταν ο λόγος

Δείτε ποια Mercedes  ανακαλούνται προληπτικά στην Ελλάδα

Η ανάκληση αφορά σε 1.912 αυτοκίνητα που παρήχθησαν από το 2012 έως το 2014 τύπου A, CLA, GLA, B, C και GLC-Class (ΚΣ 117, 176, 246, 242, 156, 205 και 253) . Το πρόγραμμα προληπτικής ανάκλησης εκτελεί η εταιρεία MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε., σε συνεργασία µε το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Στα συγκεκριμένα  μοντέλα υπάρχει η πιθανότητα  η κολόνα τιμονιού να μην έχει επαρκή γείωση. Σε συνδυασμό με μία εσωτερική βλάβη των επαφών στη μονάδα διακοπτών της κολόνας τιμονιού θα μπορούσε, σε περίπτωση ηλεκτροστατικής εκκένωσης, να ενεργοποιηθεί αδικαιολόγητα ο αερόσακος οδηγού. Έτσι αυξάνεται ο  κίνδυνος τραυματισμού για τον οδηγό και πιθανού ατυχήματος. Η βλάβη επισημαίνεται στον οδηγό εγκαίρως μέσω ενός προειδοποιητικού μηνύματος στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων, καθώς και με την κόκκινη ενδεικτική λυχνία αερόσακου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, για να γίνει επαρκής γείωση της κολόνας τιμονιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης στο τηλέφωνο 800 11 76000.

Βαγγέλης Γκούμας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top