Δείτε τα 15 πιο σημαντικά μοντέλα της Nissan Design Europe

Για τα γενέθλια των 15 χρόνων της

Δείτε τα 15 πιο σημαντικά μοντέλα  της  Nissan Design Europe

Το στούντιο σχεδιασμού της Nissan Europe, ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του στις 25 Ιανουαρίου του 2003,  στην περιοχή Paddington του Λονδίνου. Ακολούθησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισης, το οποίο μετασχημάτισε ένα απαξιωμένο  και γεμάτο γκράφιτι  συγκρότημα (που ονομαζόταν The Rotunda),  σε έναν εξαιρετικά δροσερό, με αστικό σχεδιασμό, χώρο.

Το σχεδιαστικό τμήμα της Nissan Europe, γνωστό εσωτερικά ως NDE, εδώ και μια δεκαετία μετρά σημαντικές επιτυχίες για τη Nissan στην Ευρώπη, ειδικά στα crossovers. Η αρχική ιδέα του Nissan Qashqai (το 2003) πήρε σάρκα και οστά στο σχεδιαστήριο της NDE, όπως και όλες οι εκδόσεις παραγωγής που ακολούθησαν. 

Η NDE υπήρξε επίσης η κινητήρια δύναμη και για το μικρό “αδελφάκι” του Qashqai, το γνωστό Nissan Juke. Μάλιστα, οι πρώτες σχεδιαστικές “πινελιές”  έγιναν αντιληπτές όταν εμφανίστηκε το πρωτότυπο Qazana (το 2009).

Αντιστοίχως, το Ευρωπαϊκό στούντιο σχεδίασης για την  Infiniti, την μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων της Nissan, εγκαινίασε τον δικό του χώρο το 2014.Ο Mamoru Aoki, αντιπρόεδρος της Nissan Design Europe, σχολίασε: "Η NDE έχει συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια γκάμα των προϊόντων της Nissan σήμερα, ειδικά με τα Qashqai και Juke, τα οποία προσφέρουν νέα επίπεδα επιλογών, ευελιξίας και καινοτομίας για τους αγοραστές".

Για να γιορτάσει τα 15 χρόνια στο σημερινό του στούντιο  στο Λονδίνο, ο Mamoru δημιούργησε την ακόλουθη  προσωπική λίστα με τα 15 αγαπημένα του σχέδια των τελευταίων 15 ετών :

Qashqai concept                              2003

Micra c+c                                        2005

Terranaut concept                           2006

Qashqai                                          2007

NV200 concept                               2007

Qazana concept                              2009

Juke                                               2010

Qashqai                                          2013

Nissan Concept 2020                      2014

Infiniti Emerg-E concept                 2014

Gripz concept                                 2015

Infiniti QX30 concept                     2015

Blade Glider prototype                   2016

Navara EnGuard concept                2016

Infiniti Q60 Project Black S            2017

Η καινοτόμος προσέγγιση της Nissan στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζεται με το τελευταίο ευρωπαϊκό μοντέλο της, το νέο Nissan LEAF, το οποίο θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο. Το πρωτοποριακό αυτό αυτοκίνητο, αποτελεί  την εικόνα του οράματος Nissan Intelligent Mobility για ένα πιο συναρπαστικό, πιο σίγουρο και πιο συνδεδεμένο μέλλον.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top