Νίκη για τον Carlos Sainz και «1-2» για τα PEUGEOT 3008DKR MAXI

Πόσα λεπτά τερμάτισαν μπροστά από το δεύτερο πλήρωμα

Νίκη για τον Carlos Sainz και «1-2» για τα PEUGEOT 3008DKR MAXI

6η ειδική διαδρομή (Arequipa – La Paz): Με τον αγώνα να έχει περάσει στις ορεινές διαδρομές της Βολιβίας το σκηνικό και ο τρόπος οδήγησης των πληρωμάτων έχει αλλάξει εντελώς. Η Peugeot διατηρεί το προβάδισμά της στο Ντακάρ με μία τέταρτη νικηφόρα ειδική και την πρώτη φετινή του Carlos Sainz. Τα καλά νέα για όλα τα πληρώματα είναι πως ακολουθεί η καθιερωμένη ημέρα ξεκούρασης σε ένα Ντακάρ όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν.

•              Οι Carlos Sainz/Lucas Cruz ήταν οι ταχύτεροι της 6ης ειδικής διαδρομής και σημείωσαν την 1η τους φετινή νίκη σε υψόμετρο που φτάνει τα 4.732 μέτρα. Τερμάτισαν περίπου 4 λεπτά μπροστά από το δεύτερο πλήρωμα και βρίσκονται στην 2η θέση της γενικής κατάταξης. Με όπλο την αξιοπιστία του PEUGEOT 3008DKR Maxi o Carlos Sainz αι ο συνοδηγός του θα έχουν ένα όμορφο ρεπό.

•              Οι Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret απέφυγαν τα ρίσκα και διατηρούν την 1η τους θέση στην γενική βαθμολογία ολοκληρώνοντας την ειδική στην 2η θέση.

•              Οι Cyril Despres/David Castera έχουν πλέον ως στόχο μόνο τη νίκη στις ειδικές αφού μετά από προβλήματα που είχαν τις τελευταίες ημέρες έχουν τεθεί εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Παρόλα αυτά το ηθικό του πληρώματος είναι ανεβασμένο και αποδεικνύεται από τον 5ο καλύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική, πριν την μονοήμερη ανάπαυλα. 

Bαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top