Δείτε ποιο είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της SEAT

Εξοπλισμένο με έξι προηγμένα συστήματα ασφαλείας με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων

Δείτε ποιο είναι  το ασφαλέστερο  αυτοκίνητο της SEAT

Η SEAT παρουσιάζει τέσσερις σημαντικές εξελίξεις για τη κινητικότητα στις «έξυπνες» πόλεις του μέλλοντος, κατά την 7η Έκθεση Smart City Expo World Congress. Οι εξελίξεις που παρουσιάζονται στοχεύουν στη παροχή λύσεων για κάθε έναν από τους τέσσερις πυλώνες του Σχεδίου Αστικής Κινητικότητας του Συμβουλίου της Βαρκελώνης και επιδιώκουν ασφαλή, αποτελεσματική και βιώσιμη κινητικότητα.

Ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo επεσήμανε ότι «η δέσμευση της SEAT για βελτίωση της αστικής κινητικότητας με καινοτόμες, εύκολες και έξυπνες λύσεις αποτελεί το επίκεντρο της Έκθεσης Smart City Expo». Επιπλέον ο Luca de Meo υπογράμμισε ότι «η δέσμευση μας είναι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους δεσμούς μας με την πόλη της Βαρκελώνης, μια πόλη ορόσημο Smart City, και για αυτό το λόγο παρουσιάζουμε πρωτοβουλίες που ευθυγραμμίζονται με τους πυλώνες που προωθεί η ίδια στο σχέδιο της κινητικότητας».

Με έμφαση στην ασφαλή κινητικότητα, η εταιρεία παρουσιάζει το SEAT Leon Cristobal στην τριήμερη εκδήλωση, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην ιστορία της μάρκας. Αυτός ο πραγματικός «φύλακας άγγελος», συγκεντρώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας με στόχο τη μείωση των κύριων αιτιών ατυχημάτων που οφείλονται στο ανθρώπινο λάθος, όπως περισπασμοί του οδηγού κατά την οδήγηση, υπνηλία, ταχύτητα ή κατανάλωση αλκοόλ.

Το Leon Cristobal είναι εξοπλισμένο με τις παρακάτω λειτουργίες:

1.       Drive-lock: το σύστημα περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο μετρητή αλκοόλ και κλειδώνει το αυτοκίνητο αν ανιχνευθεί θετική μέτρηση.

1.       Drive-coach: το σύστημα εκπέμπει φωνητικές προειδοποιήσεις ασφαλείας και ελαχιστοποιεί την απόσπαση του οδηγού.

2.       Guardian angel mode: σε αυτό το προφίλ οδήγησης ενεργοποιούνται και τα 15 από τα ενεργητικά και παθητικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία είναι εξοπλισμένο το όχημα.

3.       Display-mirror: καθρέπτης οπισθοπορείας με χρήση οπίσθιας κάμερας για καλύτερη όραση και εξάλειψη τυφλών σημείων.

4.       Black-box: το σύστημα καταγράφει δεδομένα και εικόνες κατά την οδήγηση που αποστέλλονται σε επιλεγμένο Smartphone σε περίπτωση ατυχήματος.

5.       Mentor: εφαρμογή που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν την ταχύτητα του οχήματος και να εντοπίζουν τη θέση του όταν οδηγούν τα παιδιά.

Το SEAT Leon Cristobal, που πήρε το όνομα του από τον προστάτη των οδηγών, θα μπορούσε να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα κατά 40%, εάν περισσότερα από τα μισά οχήματα σε κυκλοφορία ήταν εξοπλισμένα με τις λειτουργίες του Cristobal.

Βαγγέλης Γκούμας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top