Δείτε πόσο αύξησε η SEAT τις πωλήσεις τον Οκτώβριο

Περιμένουν ακόμη περισσότερα με το νεοφερμένο Arona

Δείτε πόσο αύξησε  η  SEAT τις πωλήσεις  τον Οκτώβριο

Τον Οκτώβριο, η SEAT κατέγραψε 40.200 πωλήσεις με  ποσοστό 23,3% μεγαλύτερο από τον Οκτώβριο του 2016 (32.600 πωλήσεις). Η Γερμανία (+ 30,5%) και η Ισπανία (+ 24,9%) ήταν οι κύριοι πρωταγωνιστές της ανάπτυξης τον Οκτώβριο. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο οι παγκόσμιες πωλήσεις SEAT αυξήθηκαν κατά 14,4%. Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 395.100 οχήματα, 49.600 περισσότερα από την ίδια περίοδο του 2016 (345.500 πωλήσεις).

Η μεγαλύτερη προϊοντική επιθετική πολιτική στην ιστορία της SEAT συνεχίζεται τώρα με το νέο Arona. Οι πρώτες παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να διατηρήσουν την ανοδική πορεία των πωλήσεων της μάρκας. Το Arona ενώνει τις δυνάμεις του με το Ateca, το Leon και τη νέα γενιά Ibiza, που έκαναν το ντεμπούτο τους, τους τελευταίους 18 μήνες. Η SEAT πρόκειται να μεγαλώσει τη γκάμα των προϊόντων της το 2018 με το λανσάρισμα του νέου μεγάλου SUV που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 7 επιβάτες.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της SEAT τα τρία πρώτα τρίμηνα, αντανακλούν θετικά τις αυξανόμενες πωλήσεις. Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 12,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016 και ανήλθαν σε 154 εκατομμύρια ευρώ, χάρη στον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων και το αυξημένο περιθώριο κέρδους λόγω πωλήσεων οχημάτων από μεγαλύτερες κατηγορίες (Ateca) και εξοπλιστικά επίπεδα.

Και για την χώρα μας ο Οκτώβριος ήταν ένας ακόμα μήνας που έκλεισε με θετικό πρόσημο για την SEAT. Mε 143 συνολικά ταξινομήσεις και 2.3% μερίδιο αγοράς, το αποτέλεσμα του μήνα  ήταν θεαματικά βελτιωμένο κατά 78% σε σχέση με τον Οκτώβριο της περσινής χρονιάς (80 ταξινομήσεις και 1.6% μερίδιο αγοράς). Ιδιαίτερα σημαντική είναι η βελτίωση στο κομμάτι των Λιανικών Ταξινομήσεων για την Μάρκα στο 10 μηνο του έτους, όπου με 830 ταξινομήσεις το αποτέλεσμα είναι βελτιωμένο κατά 45% σε σχέση με την αντίστοιχη  περσινή περίοδο (572 ταξινομήσεις) ενώ το μερίδιο λιανικής έχει ανέβει σε 2.4% από 1.9%.  Το νέο ΙΒΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει να αφήνει το αποτύπωμά του στις πωλήσεις της Μάρκας στην χώρα μας, ενώ το λανσάρισμα του νέου Arona βρίσκεται προ των πυλών, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top