Το Ampera-e κέρδισε το “Χρυσό Τιμόνι 2017”

Είναι το 17ο για την Opel

Το Ampera-e κέρδισε  το “Χρυσό Τιμόνι 2017”

Ένα από τα πιο περιζήτητα βραβεία της Γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου, το “Χρυσό Τιμόνι”, δόθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Βερολίνο. Και το Opel Ampera-e κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία μικρών & συμπαγών αυτοκινήτων. Το επαναστατικό ηλεκτρικό όχημα έπεισε τα μέλη της επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν αναγνώστες, ειδικοί και διασημότητες, αφήνοντας πίσω ισχυρούς ανταγωνιστές. Έτσι, το Ampera-e συνεχίζει τη μακροχρόνια, επιτυχημένη παράδοση της Opel στο θεσμό του “Χρυσού Τιμονιού”. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel στον τομέα Μηχανολογίας, Christian Müller παρέστη στην τελετή που διοργάνωσαν τα Bild am Sonntag & Auto Bild και παρέλαβε το βραβείο.

Με αυτονομία 520 km σύμφωνε με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (αυτονομία 380 km περίπου στον κύκλο WLTP) το ηλεκτρικό αυτοκίνητο άφησε πίσω τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, το Ampera-e μπορεί να μεταφέρει με άνεση μέχρι πέντε άτομα, προσφέρει χώρο αποσκευών 381 L και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW/204 hp. Τέλος, με τα συστήματα OnStar[1] και IntelliLink infotainment, παρέχει άριστη ψηφιακή συνδεσιμότητα και ενσωμάτωση smartphone.

Η νίκη του Opel Ampera-e στον περίοπτο θεσμό βραβείων το “Χρυσό Τιμόνι 2017” αποτελεί συνέχεια μιας επιτυχημένης παράδοσης της εταιρίας, που ξεκίνησε με το Opel Senator A το 1978, δύο χρόνια από την ίδρυσή του και περιλαμβάνει 17 τίτλους μέχρι σήμερα.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top