Δείτε το …σπίτι που είναι εμπνευσμένο από το MINI

“Εύρεση Ασφαλούς Στέγης σε Έναν Αβέβαιο Κόσμο’.

Σχεδιασμένο από τη MINI LIVING σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική εταιρία Bureau V που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, το MINI LIVING URBAN CABIN απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις της αστικής διαβίωσης μέσω μιας φιλοσοφίας micro-living και συγκατοίκησης. Η MINI δημιούργησε το A/D/O σαν ένα δημιουργικό χώρο για τη διερεύνηση νέων σχεδιαστικών τάσεων.

Το URBAN CABIN είναι ένα συμπαγές μικρο-σπίτι (εμβαδού περίπου 15 m2) κατάλληλο για μέχρι δύο άτομα και ευέλικτο ώστε αφενός να προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών, αφετέρου να τους επιτρέπει την αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο, με έξυπνο και ελκυστικό τρόπο. Το URBAN CABIN λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο London Design Festival 2017 και είναι ένα project σε εξέλιξη που διερευνά το μέλλον των αστικών κατοικιών με γνώμονα τη δημιουργική χρήση χώρου. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα MINI LIVING έχει σχεδιάσει το μικρο-σπίτι σαν χώρο έρευνας για σχετικές αστικές ανάγκες και τοπικές κουλτούρες.

Καθώς το URBAN CABIN μετακινείται σε διάφορες τοποθεσίες, η ομάδα σχεδίασης MINI LIVING συνεργάζεται με τους ντόπιους αρχιτέκτονες για να μάθει και να μελετήσει τις ιδιαιτερότητες της πόλης τους. Στη συνέχεια, οι αρχιτέκτονες δημιουργούν Κουζίνες και Δωμάτια Εμπειρίας για το URBAN CABIN της πόλης τους. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας είναι η παγκόσμια κρίση της αναγκαστικής μετανάστευσης, που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Ενώ αυτή η κρίση εμπεριέχει πολυάριθμα περίπλοκα θέματα, το μείζον ζήτημα είναι αυτό της κατοικίας (‘home’). Εκατομμύρια άτομα από όλο τον πλανήτη αποκαλούν τη Νέα Υόρκη ‘home’, κάνοντάς την μία από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις στον κόσμο. Η συνεργασία MINI LIVING και Bureau V στο A/D/O στη Νέα Υόρκη απαντά στο θέμα “home” με το URBAN CABIN, που, κατά μία έννοια, χαλαρώνει από το στρες τον κάτοικο της πόλης, καθώς αποπνέει μία αίσθηση άνεσης και χιούμορ.

Σε συνδυασμό με την εγκατάσταση URBAN CABIN, το A/D/O διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων όλο τον Οκτώβριο με θέμα ένα μεταβαλλόμενο οικιστικό τοπίο και την περαιτέρω εξέλιξη του URBAN CABIN σε κατοικήσιμη ιδέα για το 2018. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σε ένα workshop με την επιτροπή του διαγωνισμού ‘New Practices New York’ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων (AIANY) στις 27 Οκτωβρίου, 12 μ.μ., στο πλαίσιο ενός project με τίτλο ‘Η Νέα Εντοπιότητα: Εύρεση Ασφαλούς Στέγης σε Έναν Αβέβαιο Κόσμο’. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα διατίθενται στο a-d-o.com. Το MINI LIVING URBAN CABIN εκτίθεται στον προαύλιο χώρο του A/D/O από 6 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου, 2017.

Βαγγέλης Γκούμας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top