Δείτε πόσο ασφαλής είναι η Alfa Romeo Stelvio στις δοκιμές πρόσκρουσης Euro NCAP

Πεντάστερο το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας

Δείτε πόσο ασφαλής  είναι η Alfa Romeo Stelvio στις δοκιμές πρόσκρουσης Euro NCAP

Η Alfa Romeo Stelvio έλαβε τα πολυπόθητα 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης από τον,  ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό δοκιμών ασφάλειας (Euro NCAP) πετυχαίνοντας συνολική βαθμολογία 97% στην προστασία ενηλίκων επιβατών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη την αυστηροποίηση του συστήματος αξιολόγησης από το 2016. Ο θάλαμος των επιβατών του πρώτου SUV στην ιστορία της Alfa Romeo παρέμεινε αλώβητος στη μετωπική πρόσκρουση, ενώ επίσης προστατεύτηκαν οι κρίσιμες περιοχές τους σώματος και τα άκρα του οδηγού και συνοδηγού κατά τη σύγκρουση με σταθερό εμπόδιο. Τα εμπρός καθίσματα και τα προσκέφαλά τους παρέχουν απόλυτη προστασία του αυχένα των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Οι δοκιμές του Euro NCAP επισήμαναν και την αποτελεσματικότητα του στάνταρντ συστήματος αυτόνομου φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (AEB) της Stelvio, το οποίο λειτουργεί το ίδιο καλά στις χαμηλές ταχύτητες, όπως σε μία τυπική οδήγηση στην πόλη, και στην πρόληψη σύγκρουσης σε όλες τις ταχύτητες.Τα παραπάνω αποτελέσματα επιτεύχθηκαν χάρη  στη δομή του αμαξώματος που είναι εξαιρετικά άκαμπτο και ελαφρύ, καθώς και στην παρουσία πολυάριθμων εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας που υποστηρίζουν τον οδηγό .

Η Alfa Romeo Stelvio σχεδιάστηκε πάνω στην πλατφόρμα "Giorgio", τη νέα αρχιτεκτονική πάνω στην οποία βασίστηκαν πιο πριν όλες οι εκδόσεις της Giulia. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική αναπτύχθηκε για να παρέχει σε όλα τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo εξαιρετική οδική συμπεριφορά, κράτημα και ασφάλεια, γεγονός που επιβεβαίωσε και η κορυφαία διάκριση με πέντε αστέρια για τη Giulia. Πρόκειται λοιπόν για μια τεράστια επένδυση που ήδη παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Βαγγέλης Γκούμας

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top