Τα δυνατά «όπλα» του MINI John Cooper Works Countryman

Καλπάζει με 231 άλογα

Τα δυνατά «όπλα» του MINI John Cooper Works Countryman

Η δεύτερη γενιά MINI Countryman απέκτησε ένα νέο μέλος την έκδοση John Cooper Works  με τα 231 άλογα. Μάλιστα σε συνδυασμό με το στάνταρ σύστημα AWD ALL4  διασφαλίζει ότι το νέο μέλος της οικογένειας υπεραθλητών John Cooper Works προσφέρει αγωνιστικές επιδόσεις  με συγκρατημένη κατανάλωση καυσίμου  μικτού κύκλου: 7.4 λίτρα /100 χλμ. εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 169 γρμ./χλμ.

Το νέο MINI John Cooper Works Countryman επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα με το στάνταρ 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το προαιρετικό 8-τάχυτο σπορ Steptronic. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατά 0,8 ή 0,7 δεύτερα ταχύτερο από το MINI Cooper S Countryman ALL4. Με τα προγράμματα MINI Driving Modes μπορείς να προσαρμόσεις τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου στην κατάσταση του δρόμου και στις ατομικές σου προτιμήσεις .

Ένας περιστροφικός διακόπτης στη βάση του επιλογέα ταχυτήτων χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων SPORT, MID και GREEN. Περιλαμβάνεται επίσης σπορ ανάρτηση με ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών John Cooper Works και σπορ σύστημα φρένων Brembo, ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα, αεραγωγός ψύξης, και ένα ειδικό cockpit με σπορ καθίσματα John Cooper Works. Τα hi tech στοιχεία υπογραμμίζονται με αποκλειστικά χαρακτηριστικά όπως MINI Driving Modes, προβολείς LED, Comfort Access και Radio MINI Visual Boost, που εντάσσονται στο βασικό εξοπλισμό. Το σύστημα Dynamic Stability Control διασφαλίζει επίσης βέλτιστη πρόσφυση κατά την επιτάχυνση, ευελιξία στις στροφές και ασφαλή επιβράδυνση. Οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν Dynamic Traction Control (DTC), Electronic Differential Lock Control (EDLC) – που λειτουργεί σαν ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό στον εμπρός άξονα – και Performance Control για ευελιξία στις γρήγορες στροφές.

Το στάνταρ σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με λειτουργία city braking μπορεί να επεκταθεί για να συμπεριλάβει το σύστημα Driving Assistant με ενεργό cruise control βασισμένο σε κάμερα, προειδοποίηση πεζού με λειτουργία προ-φόρτισης φρένων, υποστήριξη μεγάλης σκάλας φώτων και ανίχνευση οδικής σήμανσης. Προαιρετικά, διατίθενται Park Distance Control με αισθητήρες μπροστά, κάμερα οπισθοπορείας και Parking Assistant. Πέρα από τις πληροφορίες για την ταχύτητα, τα όρια ταχύτητας και τα απαγορευτικά προσπέρασης, τις τρέχουσες οδηγίες πλοήγησης και τα μηνύματα Check Control, την πληροφόρηση από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού και τις λίστες τηλεφωνικών επαφών και προγραμμάτων ψυχαγωγίας, μπορεί επίσης να προβάλλεται η τρέχουσα σχέση που έχει επιλεγεί στο κιβώτιο και μία πολύχρωμη κλίμακα για τις στροφές του κινητήρα στην ειδική John Cooper Works Head-Up Display.

Ο βασικός εξοπλισμός περιέχει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών John Cooper Works σε Black Thrill Spoke. Προαιρετικά, διατίθενται ζάντες αλουμινίου John Cooper Works σε διαστάσεις 18 και 19 ιντσών. Η αγωνιστική έκδοση  John Cooper Works με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων που αποδίδει 231 άλογα. κοστίζει 47900 ευρώ.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top