Πρώτη η Ford στην εξέλιξη της αυτοματοποιημένης οδήγησης

Ποια ήταν τα κριτήρια βαθμολόγησης

Πρώτη η Ford στην εξέλιξη της  αυτοματοποιημένης οδήγησης

Η Ford Motor Company κατατάσσεται 1η στη στρατηγική και δημιουργία αυτόνομων οχημάτων  – σύμφωνα με νέα, ανεξάρτητη ;Eκθεση της Navigant Research για την ανάδειξη των καλύτερων εταιρειών στο χώρο αυτό. Στη σχετική έρευνα με θέμα την αυτοματοποιημένη οδήγηση  -  Navigant Research Leaderboard Report: Automated Driving - αξιολογήθηκαν 18 εταιρείες που ασχολούνται με την εξέλιξη αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης, βάσει 10 κριτηρίων όπως όραμα, στρατηγική έλευσης στην αγορά, εταίροι, στρατηγική και αντοχή. Η Ford βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των εταιρειών αυτοκίνησης και τεχνολογίας στην ανάπτυξη των αυτόνομων οχημάτων. Πρωτίστως, το ‘κλειδί’ είναι η ενσωμάτωση.

Οι πλατφόρμες υλισμικού και λογισμικού μας πρέπει να ενσωματωθούν σε ένα αποδοτικό σύστημα οχήματος υψηλής ποιότητας. Αυτό είναι περίπλοκη υπόθεση, καθώς τα διάφορα τα ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα πρέπει να ‘μιλάνε’ μεταξύ τους, κάτι που απαιτεί εξέλιξη των δευτερευόντων ενεργοποιητών ελέγχου.  Η διαχείριση ενέργειας πρέπει να βελτιστοποιηθεί, καθώς το υπολογιστικό σύστημα απαιτεί σημαντική ισχύ. Ο κινητήρας και το κιβώτιο πρέπει να ρυθμιστούν με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης.  Και η ανάρτηση πρέπει να σεταριστεί έτσι ώστε να προσφέρει μία απολαυστική εμπειρία ταξιδιού.

Επόμενη πρόκληση είναι η δυνατότητα παραγωγής. Η κατασκευή του ‘αυτοκινητιστικού τμήματος’ ενός αυτόνομου οχήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Καθημερινά στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Ford σε όλο τον κόσμο, οι εργαζόμενοί   συναρμολογούν όλα τα περίπλοκα συστήματα που ανέφερα παραπάνω και δημιουργούν παγκοσμίου κλάσης οχήματα– και το κάνουν εκατοντάδες φορές την ημέρα.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top