Ξέρετε ποια αυτοκινητοβιομηχανία είναι από τις πιο ηθικές εταιρίες

Η Ford που εφαρμόζει υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές

Ξέρετε ποια αυτοκινητοβιομηχανία είναι από τις πιο  ηθικές εταιρίες

Υπηρετώντας το ρόλο της ως καλός εταιρικός πολίτης, η Ford Motor Company αναδείχτηκε μία από τις παγκοσμίως πιο ηθικές εταιρείες για 8η συνεχή χρονιά.  Αποτελεί  το καλύτερο σερί από οποιαδήποτε άλλη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων.Η δέσμευση της Ford στις ηθικές αξίες εμφανίζεται σε προγράμματα παρακολούθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασφάλειας συνθηκών εργασίας, στην προμήθεια ορυκτών πρώτων υλών από μη εμπόλεμες περιοχές, και σε πρωτοβουλίες όπως η Συνεργασία για ένα Καθαρότερο Περιβάλλον (Partnership for a Cleaner Environment) η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας μέσα από την εφοδιαστική αλυσίδα της Ford.

Η Ford καλλιεργεί επίσης μακροπρόθεσμες σχέσεις με προμηθευτές που περιλαμβάνουν ανταλλαγή άριστων πρακτικών, παροχή εκπαίδευσης και αξιολογήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι προμηθευτές πληρούν τόσο τις απαιτήσεις του νόμου όσο και τα πρότυπα της Ford.

Η λίστα με τις Παγκοσμίως Πιο Ηθικές Εταιρείες (World’s Most Ethical Companies) του Ινστιτούτου Ethisphere αναγνωρίζει και τιμά εταιρείες που προωθούν μία θετική αλλαγή μέσα από το ρόλο τους στην κοινωνία. Οι εταιρείες αυτές υπολογίζουν τους εργαζόμενους, τους επενδυτές, τους πελάτες και άλλους ενδιαφερόμενους πριν προβούν σε μία ενέργεια, ενώ οι αξίες και η εταιρική κουλτούρα τους ευθυγραμμίζονται με τις καθημερινές αποφάσεις τους.

Για τη συμβολή και τις προσπάθειές της, η Ford έχει διακριθεί και σε άλλες περιπτώσεις όπως:

•        2017 - World’s Most Admired Company by Fortune

•        2016 - The Just 100: America’s Best Corporate Citizens by Forbes

•        2016 - America’s Best Employer by Forbes

•        2016 - Top Green Company by Newsweek

•        2016 - World’s Most Attractive Employer for Engineering and IT by Universum

•        2016 - 100 percent on the Human Rights Campaign’s Corporate Equality Index.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top