Η SEAT αποκάλυψε το όραμα της εταιρείας για το μέλλον της οδήγησης

Με το eMii, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο

Η SEAT αποκάλυψε το όραμα της εταιρείας για το μέλλον της οδήγησης

Η SEAT αποκάλυψε το όραμα της εταιρείας για το μέλλον της οδήγησης στα πλαίσια του Mobile World Congress, για ένα ψηφιακό οικοσύστημα που επιτρέπει μια νέα σχέση μεταξύ αυτοκινήτου, οδηγού και περιβάλλοντος. Ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo παρουσίασε τις κυριότερες εξελίξεις της εταιρείας σε επίπεδο συνδεσιμότητας και ανακοίνωσε ότι τα οχήματα της μάρκας θα είναι εξοπλισμένα με αυτές τις καινοτομίες μεταξύ 2018 και 2019.

Προβλέψεις κυκλοφοριακού φόρτου σε πραγματικό χρόνο, προτεινόμενες καθοδόν συστάσεις για διαδρομές και στάσεις και προτάσεις ανάλογα με το πρόγραμμα διαδρομής του οδηγού και τυχόν αλλαγές σε αυτό, είναι μερικές από τις καινοτομίες που η SEAT παρουσιάζει στο MWC. Μετά τη διαμόρφωση του κινητού τηλεφώνου τους, οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν σε έναν εντυπωσιακό προσομοιωτή και να βιώσουν την οδήγηση του μέλλοντος. Ο προσομοιωτής διαθέτει μία έξυπνη λειτουργία που βοηθά τους οδηγούς να βελτιστοποιήσουν το χρόνο τους προβλέποντας τις ανάγκες τους, κάνοντας αυτόματα προτάσεις ανάλογα με τις συνθήκες, ακόμα και πριν μπουν οι οδηγοί στο αυτοκίνητο τους.

Από τις τρεις μεγάλες μελλοντικές τάσεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας (ηλεκτροκίνηση, αυτόνομη οδήγηση και συνδεσιμότητα), η SEAT έχει δεσμευτεί στη συνδεσιμότητα και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις σχετικές προκλήσεις τα επόμενα χρόνια. Η SEAT θέλει να γίνει ο πρωτοπόρος στη συνδεσιμότητα στα οχήματα και για να επιτευχθεί αυτό προωθεί τη δημιουργία ενός ψηφιακού οικοσυστήματος ώστε να προσαρμόσει και να ενισχύσει την εμπειρία του χρήστη. «Στόχος της SEAT είναι να σημειώσει πρόοδο και να γίνει ο ηγέτης σε τεχνολογίες που μας επιτρέπουν εμπειρίες εύχρηστες, συνδεδεμένες και προσαρμοσμένες. Τεχνολογίες, όπως αυτές που παρουσιάζονται σήμερα, θα συμπεριλαμβάνονται στα μοντέλα μας αρχίζοντας από το 2018-2019», ανακοίνωσε ο Luca de Meo.

Μεταξύ των καινοτομιών περιλαμβάνεται και μία εκτεταμένη έννοια της έξυπνης πλοήγησης, η οποία προβλέπει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές. «Ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 2,5 χρόνια της ζωής μας στο τιμόνι και κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής στη Βαρκελώνη, ο χρόνος οδήγησης μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 50%. Η πλοήγηση που προβλέπει την κίνηση μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος  αλλά τα υπάρχοντα συστήματα πλοήγησης δεν το ξέρουν ακόμα αυτό», δήλωσε ο Luca De Meo. Τα συστήματα πλοήγησης πάνω στα οποία εργάζεται η εταιρεία θα δίνουν δεδομένα κυκλοφοριακής κίνησης σε πραγματικό χρόνο αναφορικά με παράγοντες όπως το ωράριο των σχολείων, μεγάλες εκδηλώσεις ή καιρικές συνθήκες.

«Μέχρι οι λειτουργίες αυτές να γίνουν πραγματικότητα, λανσάρουμε το SEAT Dongle, που θα βρίσκεται στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», ανέφερε ο Luca de Meo. Το Dongle είναι μία συσκευή που επιτρέπει σε οχήματα που δεν είναι προσαρμοσμένα στην ψηφιακή τεχνολογία, όπως αυτά που πωλούνταν στο παρελθόν, να έχουν πρόσβαση σε τελευταίας γενιάς υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Χάρη στη σύνδεση OBD (θύρα On Board Diagnosis), το Dongle εξάγει με ασφάλεια δεδομένα από το αυτοκίνητο και τα στέλνει στο Smartphone ώστε να γίνει η σύνδεση με το όχημα μέσω ενός app.

Βαγγέλης Γκούμας

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top