Η νέα σειρά 5 της BMW είναι το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης και… διαφυγής

Το λέει και ο Scott Eastwood γιός του θρύλου του Χόλυγουντ

Η νέα σειρά 5 της BMW είναι το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης και… διαφυγής

Πραγματοποιήθηκε η  πρώτη παρουσίαση της νέας BMW 5 στην Ελλάδα με το  νέο μοντέλο να διαθέτει τεράστια  γκάμα συστημάτων υποστήριξης, εκπληκτική συνδεσιμότητα και τα συστήματα επικοινωνίας με το σύστημα infotainment με χειρονομίες που υπάρχουν και στην 7άρα. Σχεδιαστικά οι αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο δεν είναι μεγάλες καθώς έχουν κρατηθεί οι βασικές γραμμές που την κάνουν αναγνωρίσιμη από όλους. Μικρές αυξήσεις έγιναν στις διαστάσεις με το μήκος να είναι στα  4.93 μ., το πλάτος στα 1.86 μ. και το ύψος δστα 1.46 μ. Παρά την αύξηση των διαστάσεων και το βάρος του νέου εξοπλισμού η ελαφριά δομής EfficientLightweight έκανε δίαιτα 100 κιλά σε σχέση με το παρελθόν. Ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας Cd = 0.22 συμβάλει στη μείωση των αεροδυναμικών θορύβων και στην οικονομία καυσίμου.

Εσωτερικά οι πίσω επιβάτες έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια τους ενώ αύξηση έχουμε στο ύψος. Ο χώρος των αποσκευών πλέον φθάνει τα 530 λίτρα. Η σειρά 5 είναι εξοπλισμένη με  στερεοσκοπική κάμερα που συνεργάζεται με προαιρετικούς αισθητήρες ραντάρ και υπερήχων για την παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο. Υπάρχουν ακόμη Lane Change Assistant και Lane keeping assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση και το προαιρετικό σύστημα Active Cruise Control (ACC)  το Steering and Lane keeping assistant. Σημαντική είναι η υιοθέτηση ορίων ταχύτητας που το προαιρετικό Intelligent Speed Assist μεταδίδει στο σύστημα cruise control (ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει αυτή την τιμή κατά +/– 15 χλμ/ώρα). Με ταχύτητες από 0 στα 210 km/h, το αυτοκίνητο μπορεί να αναλαμβάνει τον έλεγχο του γκαζιού και του φρένου και τους ελιγμούς διεύθυνσης, ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, για ακόμα πιο ξεκούραστη οδήγηση.

Η BMW 5 διαθέτει τη τελευταία γενιά του συστήματος iDrive με  λειτουργίες πλοήγησης, τηλεφώνου και ψυχαγωγίας αλλά και του αυτοκινήτου σε μία οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 10,25-ιντσών. Ο έλεγχος των λειτουργιών του συστήματος γίνεται μέσω iDrive Controller, με φωνητικές εντολές ή χειρονομίες, ή αγγίζοντας απευθείας τα χειριστήρια της οθόνης, όπως επιθυμεί ο οδηγός. Τα μεγάλα πάνελ με εικονίδια προσφέρουν προσαρμοζόμενη διάταξη και αναδεικνύουν το περιεχόμενο των μενού που εκπροσωπούν και μάλιστα με συνεχή ανανέωση. Το έγχρωμο σύστημα BMW Head-Up Display νέας γενιάς προβάλλει σήματα κυκλοφορίας, λίστες τηλεφώνων, ραδιοφωνικούς σταθμούς, μουσικά κομμάτια, οδηγίες πλοήγησης και προειδοποιήσεις από συστήματα υποστήριξης.

Και ακόμα οι προηγμένες λειτουργίες του BMW ConnectedDrive συνδυάζονται με νέες υπηρεσίες που προσφέρουν στους χρήστες πρόσθετη άνεση με οικονομία χρόνου. Παράδειγμα, η νέα τεχνολογία ParkNow για ψηφιακή κράτηση και πληρωμή χώρου στάθμευσης, η λειτουργία ευφυούς αναζήτησης χώρου στάθμευσης On-Street Parking Information και το προαιρετικό Parking Assistant, που ανιχνεύει άδεια σημεία στάθμευσης και παρκάρει αυτόματα το όχημα. Επιπλέον, η υπηρεσία Microsoft Exchange επιτρέπει τώρα στους χρήστες Microsoft Office 365 να συγχρονίζουν email, καταχωρήσεις ημερολογίου και επαφές και να τα επεξεργάζονται μέσα στο αυτοκίνητο. Επίσης, με το προαιρετικό σύστημα Remote Parking, η BMW 5 έχει τη δυνατότητα να ελίσσεται ακόμα και στους στενότερους χώρους στάθμευσης μέσω του τηλεχειριστηρίου στο κλειδί. Η ενσωμάτωση smartphone έχει βελτιωθεί – από το Apple CarPlay

Οι κινητήρες  ξεκινούν από τον τετρακύλινδρο ντίζελ 2.000 κ.εκ., ισχύος 190 ίππων που εξοπλίζει την BMW 520d/BMW 520d xDrive. Συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο είτε οκτατάχυτο Steptronic. Επιτάχυνση 0?100 χλμ./ωρα σε 7,7΄΄. Μέση κατανάλωση 4,1 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2 108 γραμ./χλμ. Υπάρχει ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.000 κ.εκ., ισχύος 252 ίππων που κινεί την BMW 530i/BMW 530i xDrive και  συνδυάζεται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ωρα σε 6,2΄΄ με μέση κατανάλωση 5,4 λίτρα/100χλμ. και εκπομπές CO2 126 γραμ./χλμ.

Ακόμη υπάρουν οι εκδόσεις ΒMW 540i/BMW 540i xDrive, εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας 3.000 κ.εκ. ισχύος 340 ίππων, με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic με επιτάχυνση 0?100 χλμ./ώρα σε 5,1΄΄ με μέση κατανάλωση 6,5 λίτρα/100χλμ. εκπομπές CO2 150 γραμ./χλμ. BMW 530d/BMW 530d xDrive, με εξακύλινδρο ντίζελ 3.000 κ.εκ. 265 ίππων, οκτατάχυτο Steptronic με επιτάχυνση 0?100 χλμ./ώρα σε 5,7΄΄ με μέση κατανάλωση 4,5 λίτρα/100χλμ και εκπομπές CO2 118 γραμ./χλμ.

Η BMW 530e iPerformance με τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.000 κ.εκ. και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης BMW eDrive (plug-in υβριδικό), συνολικής ισχύος 252 ίππων με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Η επιτάχυνση 0 -100 χλμ./ώρα είναι στα  6,2΄΄ με ηλεκτρική αυτονομία 45 χλμ. με μέση κατανάλωση 2 λίτρα/100χλμ.και εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 46 γραμ./χλμ. Στην πρώτη παρουσίαση από τις λίγες ώρες που την είχαμε στην διάθεση μας εντυπωσιαστήκαμε από την απόλυτη ανταπόκριση στις οδηγίες μας ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες και μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει περισσότερο από 1600 κιλά  Τα πλούσια ηλεκτρονικά συστήματα διορθώνουν ακόμη και το παραμικρό σου λάθος ,το σύστημα διεύθυνσης παρείχε εξαιρετική πληροφόρηση ενώ και τα φρένα είναι υπεράνω κριτικής.  

Οι τιμές της νέας BMW σειράς 5 ξεκινούν από τα  69.350 ευρώ για την έκδοση 530i, 2.000 κ.εκ. με τα  252 άλογα. Αξίζει να δείτε τη νέα διαφήμιση για την BMW Σειρά 5, με τον Scott Eastwood γιό του θρύλου του Χόλυγουντ ο οποίος είναι σε ένα εστιατόριο με την όμορφη φίλη του και με τις δυνατότητες της νέας 5άρας διαφεύγει από τους παπαράτζι.

Βαγγέλης Γκούμας 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top