Αυτό είναι το νέο Opel Insignia Grand Sport

Aποκάλυψη το Μάρτιο του 2017 στο σαλόνι της Γενεύης

Αυτό είναι το νέο  Opel Insignia Grand Sport
Ακολουθώντας την επιτυχημένη, πρώτη γενιά Insignia, αυτοκίνητο της χρονιάς 2009 με πωλήσεις που ξεπερνούν ήδη τις 900.000, το νέο Insignia Grand Sport βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική. Το νέο Insignia Grand Sport δείχνει λεπτό και πανάλαφρο. Παρά την ελάχιστη αύξηση μήκους (4897 mm) συγκριτικά με τον προκάτοχό του, κατάφερε να απαλλαγεί από 60 kg μόνο από το αμάξωμα. Συνολικά, η νέα γενιά ζυγίζει 175 kg λιγότερα από το απερχόμενο μοντέλο. Ενώ το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 92 mm, οι εμπρός και πίσω πρόβολοι έχουν μειωθεί αισθητά και τα μετατρόχια έχουν διευρυνθεί κατά 11 mm.
Οι πίσω επιβάτες ωφελούνται από τη νέα σχεδίαση και τις ανανεωμένες διαστάσεις. Το εκτεταμένο μεταξόνιο σε συνδυασμό με τη νέα διάταξη δημιουργούν 32 mm περισσότερο χώρο στο ύψος των γοφών, 25 mm επιπλέον στην περιοχή των γονάτων και των ώμων και 8 mm παραπάνω χώρο για το κεφάλι. Ο χώρος αποσκευών - 490 έως 1.450 L - είναι άκρως εντυπωσιακός. Όλα αυτά Αυτό συνδυάζονται με κορυφαία αεροδυναμική και CD μόλις 0,26. "
opel insignia ταμπλο.jpg
Το ταμπλό περιλαμβάνει ανάγλυφες επιφάνειες, είναι προσανατολισμένο στον οδηγό και υιοθετεί μία φαρδιά, οριζόντια διάταξη. Η συνολική σχεδίαση υποδηλώνει λειτουργικότητα, ακρίβεια και ευρυχωρία. Το cockpit είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τον οδηγό, ο οποίος κάθεται κατά 3 εκατοστά χαμηλότερα σε σχέση με πριν και επομένως είναι καλύτερα ενσωματωμένος στο αυτοκίνητο. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στα χειριστήρια και τη διεπαφή του συστήματος infotainment.
Η οθόνη αφής (χωρίς πλαίσιο) του συστήματος IntelliLink εκφράζει έναν προηγμένο και τεχνικό χαρακτήρα. Πολλές λειτουργίες ελέγχονται μέσω της οθόνης αφής για λόγους απλοποίησης της διεπαφής, ενώ τρεις λειτουργικές ζώνες χειριστηρίων επιτρέπουν ταχείες και διαισθητικές λειτουργίες: πάνω ζώνη για τις σημαντικότερες λειτουργίες του συστήματος infotainment, κεντρική ζώνη για χειριστήρια κλιματισμού και θέρμανσης και κάτω ζώνη για τον έλεγχο των συστημάτων υποστήριξης οδηγού.
Το Insignia Grand Sport έρχεται εξοπλισμένο με μία σειρά κορυφαίων τεχνολογιών που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη, πιο ξεκούραστη και πιο άνετη από ποτέ. Βασισμένοι στο αναγνωρισμένο σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού LED matrix του Astra, οι μηχανικοί της Opel έχουν ήδη εξελίξει τη δεύτερη γενιά φώτων IntelliLux LED® για το Insignia: είναι ταχύτερη, ακριβέστερη και ισχυρότερη με εμβέλεια μέχρι 400 m για τη μεγάλη σκάλα. Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης, νέο σύστημα head-up display και κάμερα 360° προστίθενται σε άλλα χαρακτηριστικά όπως τα premium καθίσματα με πιστοποίηση AGR, τα εμπρός / πίσω θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο παρμπρίζ και αναβαθμίζουν τα πρότυπα άνεσης του νέου Insignia.
opel insignia μπροστινο φως.jpg
Ένα από τα ‘highlights’ με όλη τη σημασία της λέξης είναι η (ήδη) δεύτερη γενιά του καινοτόμου και βραβευμένου συστήματος προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED® matrix, που είναι αποτέλεσμα της τεχνολογίας LED νέας γενιάς και περαιτέρω εξελίξεων από τους μηχανικούς της Opel Το όχημα προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα infotainment και συνδεσιμότητας χάρη στην τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink και το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, που, με το λανσάρισμα του Insignia, θα προσφέρει τη νέα υπηρεσία Personal Assistant.
KAPO.jpg
Όμως το νέο Insignia Grand Sport δεν ενδιαφέρεται μόνο για την ασφάλεια των δικών του επιβατών: είναι το πρώτο Opel με ενεργό αλουμινένιο καπό, που σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό, ανασηκώνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, για να αυξήσει την απόσταση από τα σκληρά εξαρτήματα του κινητήρα, βελτιώνοντας αισθητά την προστασία των πεζών.
Το Insignia Grand Sport είναι δυναμικό στην οδήγηση όσο και στην εμφάνιση. Θα διατίθεται με μία ευρεία γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων και κιβωτίων τελευταίας γενιάς όταν λανσαριστεί επίσημα του χρόνου. Το πολύ αποδοτικό οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με χαρακτηριστικά βελτιστοποιημένης τριβής, είναι νέο στη γκάμα. Εντυπωσιάζει με την κορυφαία άνεση αλλαγών σχέσεων και αρχικά θα διατίθεται μόνο με all-wheel drive.
opel insignia πισω μερος.jpg
Το νέο, ευφυές σύστημα all-wheel drive του Insignia με torque vectoring (έλεγχο της κατανομής ροπής) είναι το πιο προηγμένο στην κατηγορία του. Συνδυάζεται με νέα, high-tech πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων. Δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι πολύδισκοι συμπλέκτες στο σύστημα AWD αντικαθιστούν το σύνηθες πίσω διαφορικό, παρέχοντας πολύ πιο ακριβή μετάδοση ισχύος σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ανεξάρτητα αν το οδόστρωμα έχει χαλίκια, νερό, πάγο ή χιόνι.
Στις στροφές, πρόσθετη ροπή μεταδίδεται στον εξωτερικό, πίσω τροχό, μειώνοντας αισθητά την υποστροφή και επιτρέποντας μεγαλύτερη ακρίβεια ελέγχου. Το σύστημα αντιδρά μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, με το πάτημα του γκαζιού, διασφαλίζοντας σταθερότητα και ευκολότερους ελιγμούς διεύθυνσης σε κάθε περίπτωση. Η νέα ναυαρχίδα της Opel θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο του 2017.

Βαγγέλης Γκούμας
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top