Προληπτική ανάκληση από την Volvo

Αφορά 966 οχήματα

H εταιρεία Volvo Cars Hellas σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας ανακαλεί μοντέλα V40, V40CC, S60, V60, V70 και S80. Η ανάκληση αφορά 966 οχήματα χρονολογίας 2011 – 2015, για τροποποίηση του κινητήρα, ώστε να αυξηθεί η απόδοση του κυκλώματος ψύξης κατά τη φάση της προθέρμανσής του.

Στα αυτοκίνητα που επηρεάζονται, σε συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης και θερμοκρασίας περιβάλλοντος, όπως είναι η μεγάλη επιτάχυνση ή υψηλό φορτίο μετ�� από κρύα εκκίνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, υπάρχει η πιθανότητα η αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα να είναι ανομοιόμορφη. Με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή διαρροή ψυκτικού υγρού κινητήρα και εμφάνιση προειδοποιητικής ένδειξης χαμηλής στάθμης.

Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να υπάρξει διαρροή λιπαντικού κινητήρα, ακολουθούμενη από οσμή και εμφάνιση καπνού. Αν το λάδι έρθει σε επαφή με θερμή επιφάνεια, μπορεί σταδιακά να αναφλεγεί στο χώρο του κινητήρα. Σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στη Volvo Cars, υπήρχε αρκετός χρόνος για να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο και να εξέλθουν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή , ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Volvo σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει τροποποίηση του κινητήρα, ώστε να αυξηθεί η απόδοση του κυκλώματος ψύξης κατά τη φάση της προθέρμανσής του, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας VOLVO CARS HELLAS στο τηλέφωνο 210-5794900.

Βαγγέλης Γκούμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top