Στην OPEL τεστάρουν τα αυτοκίνητα και τα «κεφάλια» της

Ο Πρόεδρος της GM και ο CEO μιλούν για το επαναστατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Opel

Στην OPEL τεστάρουν τα αυτοκίνητα και τα «κεφάλια» της
Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται’. Αυτό σκέφθηκε ο Πρόεδρος της General Motors Dan Ammann κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στο Rüsselsheim και αποφάσισε να συνοδεύσει τον Dr. Karl-Thomas Neumann στη δοκιμή του νέου Ampera-e, του μοντέλου που πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τα όρια της ηλεκτρικής μετακίνησης.

Ο Ammann οδήγησε το αυτοκίνητο στους δρόμους γύρω από το αρχηγείο της Opel και εντυπωσιάστηκε από το ‘νεύρο’ του Opel Ampera-e. «Η επιτάχυνση είναι ικανοποιητική» δήλωσε ο Ammann. «Είναι αυτό που θέλαμε» απάντησε ο Dr. Neumann. Η μέγιστη ροπή, των 360 Nm, ευθύνεται για το δυναμικό ταπεραμέντο του νέου Opel. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 kW/204 hp.
opel 2.jpg
Η εκκίνηση από στάση στα φανάρια και η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο είναι από τα δυνατά σημεία του Opel Ampera-e. Το συμπαγές μοντέλο επιταχύνει στα 50 km/h σε 3,2 δεύτερα, ενώ η επιτάχυνση από 80 στα 120 km/h για προσπεράσεις ολοκληρώνεται σε 4,5 δεύτερα (προκαταρτικές τιμές).

Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής τόσο ο Πρόεδρος της GM, Dan Ammann, όσο και ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, συμφώνησαν ότι το νέο ηλεκτρικό συμπαγές αυτοκίνητο θα ταρακουνήσει τον επόμενο χρόνο την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων. «Προβλέπω να υπάρξει μεγάλη ζήτηση γι’ αυτό το μοντέλο,» δήλωσε εμφανώς εντυπωσιασμένος ο Ammann. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος γι’ αυτό,» πρόσθεσε ο Neumann.

Βαγγέλης Γκούμας




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top