Η Opel στην έκθεση φωτογραφίας Drops of Breath

Επίσημος χορηγός οχημάτων και το 2016

Το ενδιαφέρον δεκάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών έχει ήδη προσελκύσει η έκθεση φωτογραφίας «Drops of Breath», της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού παγκοσμίως που παρουσιάστηκε κάτω από τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Ακρωτήριο του Σουνίου τον Σεπτέμβριο του 2015, από τις πρώτες ημέρες της φιλοξενίας της στο Yiasemi Café Bistrot.

Στην καρδιά της Αθήνας και κάτω από το διαχρονικό φως της Ακρόπολης που φωτίζει τον παγκόσμιο πολιτισμό, στα στενά του διατηρητέου οικισμού της Πλάκας όπου η ζωή επαναπροσδιορίζει ότι την κάνει όμορφη, οι υποβρύχιες φωτογραφίες της χορευτικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε κάτω από την επιφάνεια της μεσογειακής θάλασσας, εισπράττουν ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια για την καλλιτεχνική ματιά των φωτογράφων και, βεβαίως, για την παράσταση την ίδια και το χορευτικό – μουσικό δρώμενο που πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης.

Σε ένα υποθαλάσσιο περιβάλλον σε βάθος 5μ., όπου η ψυχή απελευθερώνεται, χάρις στην απουσία σωματικού βάρους και η αναπνοή συμβολίζει την ισότητα μεταξύ όλων των ανθρώπων, η χορογραφία «Drops of Breath» χάρισε μία μοναδική εμπειρία στο υποβρύχιο κοινό, στο κοινό στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά και στο κοινό που παρακολουθούσε μέσω οθόνης στην ακτή, μετουσιώνοντας την τέχνη του χορού σε έναν νέο τρόπο κοινωνικής ολοκλήρωσης.
opel 2.jpg
Οι 8 φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων απεικονίζουν μοναδικές στιγμές της ερμηνείας των 15 υποβρύχιων χορευτών (μεταξύ των οποίων τρεις χορευτές με αναπηρία και τρία παιδιά) από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι 4 υποβρύχιοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν το «Drops of Breath» τις πρόβες μέχρι τις υποβρύχιες παραστάσεις, αποτύπωσαν μέσα από την δική τους οπτική τις στιγμές που οι χορευτές, με διαφορετικές σωματικές ικανότητες και πο��ιτισμικές αναφορές, ενώθηκαν αρμονικά μεταξύ τους, με τους θεατές αλλά και με την υποθαλάσσια ζωή, μέσα σε μια νέα διάσταση αποδοχής, ισότητας και απελευθέρωσης.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, η οποία θα παραμείνει στο Yiasemi Café Bistrot έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πρωτότυπη υποθαλάσσια μουσική εμπειρία «Drops of Breath» μέσω διαθέσιμης εφαρμογής QR για smartphones. Η Opel, επίσημος χορηγός οχημάτων και το 2016, στηρίζει τις καινοτόμες δράσεις της ομάδας μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες.

Βαγγέλης Γκούμας


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top